Türk otomotiv sektörü tarihinde ilk yaşanacak! Yeni araç alacakları yakından ilgilendiriyor

Türk otomotiv sektörü tarihinde ilk yaşanacak! Yeni araç alacakları yakından ilgilendiriyor

Döviz kuru ve enflasyon nedeniyle araç fiyatları fahiş oranda yükselirken sıfır otomobil tedariğinde yaşanan sorunlar nedeniyle otomotiv sektörü altüst olmuş durumda. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, "Tarihte ilk kez..." diyerek otomobil satışlarına ilişkin son bilgileri paylaştı. İşte, otomotiv sektöründe son dakika haberi...

2023 Ağustos ayında otomobil satışlarına ilişkin son bilgileri paylaşan gazeteci Emre Özpeynirci, "Hep söylüyorum, ÖTV matrah sistemi, gizli zam sistemidir" dedi.

Otomotiv sektörünü yakından takip eden Emre Özpeynirci, "Son 4 ayda satış seyrinin mayıs-temmuz dönemine göre düşmesi beklense de, tarihte ilk kez pazarın 1 milyon adedi aşacağı anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

emre-ozpeynirci-araba-yorumlari.jpg
Emre Özpeynirci

OTOMOBİL SEKTÖRÜNDE SON DURUM NEDİR? 2023'TE KAÇ ARABA SATILDI?

Gazeteci Emre Özpeynirci'nin yaptığı açıklamalar şöyle:

"Ağustos pazarına ilişkin güncelleme yapayım; Satışlar 80-85 bin arasında sonuçlanacak gibi görünüyor. 82 bin 577 üstü her sonuç tarihi rekor demek, ağustosla birlikte 8 ayda otomobil ve hafif ticari araç satışları ilk kez 750 bin adedi aşacak. Bu da 2022 toplamındaki 783 bin 283 adetlik satışa bu yıl 8 ayda ulaşıldığını ortaya koyuyor.

Son 4 ayda satış seyrinin mayıs-temmuz dönemine göre düşmesi beklense de, tarihte ilk kez pazarın 1 milyon adedi aşacağı anlaşılıyor. Bugüne kadar ki en yüksek satış 983 bin 720 adetle 2017 yılına ait.

Bu arada ÖTV zammı gündemde yok ama zaten matrah güncellemesi de yapılmadığı için tüm otomobillerin yüzde 80'lik ÖTV dilimine çıkması da gizli bir zamdır. Hep söylüyorum, ÖTV matrah sistemi, gizli zam sistemidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN