Türkiye'nin kuruyemiş devi iflasın eşiğinde: Mahkeme 1 yıl süre verdi

Türkiye'nin kuruyemiş devi iflasın eşiğinde: Mahkeme 1 yıl süre verdi

Türkiye'nin önde gelen kuruyemiş markalarından Peyman, uzun süredir yaşadığı mali darboğazı aşamayınca iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Eskişehir Ticaret Mahkemesi, konkordato sürecinde yeterli toparlanmayı gösteremeyen şirkete bir yıl süreyle kesin mühlet tanıdı. Mahkeme, mali süreci izlemek üzere konkordato komiser heyetinin görevine devam edilmesine ve alacaklılar kurulunun oluşturulmasına karar verdi.

Kuruyemiş sektörünün köklü markalarından Peyman, ekonomik sıkıntıların etkisiyle iflas eşiğine geldi. Şubat 2025’te konkordato talep eden şirket, toparlanma sürecinde yeterli başarıyı gösteremeyince mahkeme, bir yıllık kesin mühlet kararı verdi.

25 Haziran 2025 tarihinde gerçekleşen duruşmada Eskişehir Ticaret Mahkemesi, ekonomik göstergelerde beklenen iyileşmenin gerçekleşmediğine hükmederek konkordato sürecinin ikinci aşamasına geçilmesine karar verdi. Bu kapsamda şirket için bir yıllık kesin mühlet verildi.

Mahkeme, daha önce görevlendirdiği üç kişilik konkordato komiseri heyetinin görevine devam etmesini kararlaştırırken, beş kişilik bir alacaklılar kurulu oluşturulmasına da hükmetti.

3 AYDA BİR RAPOR SUNULACAK

Konkordato komiserleri, şirketin mali durumunu yakından takip ederek her üç ayda bir Eskişehir Ticaret Mahkemesi’ne rapor sunacak. Süreç boyunca yaşanabilecek herhangi bir kritik gelişme, konkordatonun seyrini doğrudan etkileyebilecek ve mahkemenin yeniden müdahil olmasına neden olabilecek.

TOPARLANMA SAĞLANAMAZSA İFLAS KAÇINILMAZ

Kesin mühlet süresince Peyman’ın hedefi, borçlarını yeniden yapılandırarak faaliyetlerini sürdürebilmek. Ancak bu süreçte hedeflenen toparlanma sağlanamazsa, şirketin iflas sürecine girmesi kaçınılmaz olabilir.

Bir dönem Türkiye’nin en bilinen kuruyemiş markalarından biri olan Peyman, İş Gıda bünyesinde faaliyet gösteriyordu. Ancak İş Gıda’nın KFC ve Pizza Hut temsilciliklerinin iptali sonrasında yaşanan finansal sarsıntılar, şirketin krize sürüklenmesine neden olmuştu. Bu gelişmelerin ardından konkordato süreci resmen başlamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN