Vatandaş ucuz ayçiçek yağına hücum etti! Markette izdiham yaşandı

Türkiye'de ayçiçek yağına büyük zam geleceğine dair söylentiler vatandaşın marketlere hücum etmesine neden oldu. Siirt'te bir zincir market 10 litre ayçiçek yağını 224 liradan satışa çıkardı vatandaş yağ almak için markette izdihama neden oldu. Yaşananlar kameralara yansıdı.

Siirt’te, vatandaşların ayçiçeği yağı ucuz olduğu için yoğun ilgi gösterdiği bir zincir market şubesinde izdiham yaşandı. Vatandaşlar, 5’er litrelik iki tenekeden oluşan 10 litrelik yağı 224 TL’ye alabilmek için mücadele etti.

AKARYAKIT VE GIDAYA GELEN ÜST ÜSTE ZAMLAR VATANDAŞI ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Akaryakıt ve temel gıda ürünlerine sürekli zam yapılıyor. Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi nedeniyle, büyük oranda ithalat bu ülkelerden yapıldığı için ayçiçeği yağına da orantısız zamlar gelmeye başladı. Ayçiçeği yağı alabilmek için yurt genelinde marketlerde yaşanan manzaralardan birisi de Siirt’te ortaya çıktı.

5 LİTRESİ 112 TL

Zincir markette 5 litrelik ayçiçeği yağı 112 TL’ye satılıyor. Vatandaşlar, iki adet 5 litrelik tenekenin bulunduğu karton kutulardan sadece bir tanesini 224 TL’ye satın alabiliyor. Market şubesindeki görevlinin iki adetten (toplam 10 lt) fazla yağ satışı yapılmayacağını söylemesine rağmen, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle mağaza içinde karışıklık yaşandı.

Markette yaşanan karmaşa vatandaşların kameralarına da yansıdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN