Yeni asgari ücretle ilgili tahminini canlı yayında açıkladı!

Yeni asgari ücretle ilgili tahminini canlı yayında açıkladı!

2023 yılına az bir zaman kala milyonlarca kişinin gündeminde asgari ücret yer almaktadır. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun enflasyon oranları üzerinden tahminlerinin üzerine asgari ücret için açıklamalar da geldi. 2023 yılı asgari ücret ne kadar? Asgari ücrete ne kadar zam geldi? İşte detaylar...

Emekli maaşı üzerinden artışlar için tahminler gelirken sırada asgari ücret yer aldı. 2023 yılına sayılı günler kalması üzerine oluşabilecek olan enflasyon oranları için tahminler gelmeye başladı. En düşük emekli maaşının 4.500 TL olması beklenirken asgari ücretin ise 8.500 TL olması hakkında araştırmalar başladı.

ASGARİ ÜCRET 8.500 TL OLDU

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Göktaş katıldığı canlı yayın programında asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Hükümet tarafından gelen bilgiler doğrultusunda Ocak ayında yeni asgari ücretin vatandaşları memnun edeceği düşünülürken zam hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Uzman isim Göktaş, asgari ücretin 8 bin TL ve 8.500 TL arasında olması gerektiğini belirtirken bu rakamın yükselmesinin de büyük ihtimal olduğu belirtildi. Göktaş zam oranının en az yüzde 17 olacağına vurgu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN