Yıl sonunda SGK'nın açığı 50 milyarı bulacak! Önüne geçilemiyor

Yıl sonunda SGK'nın açığı 50 milyarı bulacak! Önüne geçilemiyor

CHP'nin haftalık ekonomi raporunda, SGK’nin bütçeden finanse edilen finansman açığı rekor kırdı. Bu yıl açık 37.9 milyar liraya kadar yükseldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), TBMM Grubu’nun haftalık ekonomi raporunda, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) açıklarına vurgu yaptı. Açıklanan rapora göre, SGK’nin bu senenin ilk dokuz aylık zaman dilimindeki toplam gelirleri (bütçeden yapılan transferler dahil) yüzde 51.3 oranında artış göstererek 700 milyar TL'ye yükselirken, giderler ise yüzde 52.3 oranında artarak 738 milyar TL oldu.

37 MİLYAR 900 BİN LİRAYA KADAR YÜKSELDİ

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; SGK’nin bütçeden finanse edilmiş olan finansman açığı bu yıl ocak-eylül zaman diliminde geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre de yüzde 74.4 oranında artarak 21.7 milyar TL'den 37.9 milyar TL'ye kadar yükseldi.

50 MİLYAR LİRAYA YÜKSELMESİ BEKLENİYOR

2021'in bütününde 21 milyar TL'den kalan SGK’nin finansman açığının bu yıl 50 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Raporda ise şu ifadeler kullanıldı:

"Nitekim SGK’nin kendi mali istatistiklerinde finansman açığının 37.9 milyar lira olarak gösterildiği ocak-eylül dönemine ilişkin merkezi yönetim bütçe istatistiklerinde sosyal güvenlik açıklarının finansmanı için aktarılan tutarın 49 milyar lira olduğu görülüyor. Bütçeden aynı dönemde SGK’ye açığın finansmanı da dahil yapılan toplam transferler ise yüzde 55 oranında artarak 301 milyar lirayı buluyor."

Raporda, genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından ödenen kişi sayısına da yer verildi. Buna göre, ocak-eylül döneminde 6 milyon 934 bin 830 kişinin genel sağlık sigortası primleri, kendi ödeme güçleri olmadığı için devlet tarafından karşılandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN