Yurt dışı faiz gelirlerine yakın takip! Son tarih belli oldu, ceza geliyor

Yurt dışı faiz gelirlerine yakın takip! Son tarih belli oldu, ceza geliyor

Gelir İdare Başkanlığı (GİB) yurt dışından faiz ve kar payı gibi gelir elde edenleri yakın takibe alıyor. 5 Nisan Cuma gününe kadar beyanname vermeyenlere idari yaptırım uygulanmaya başlanacak.

GİB, yurt dışından elde edilen faiz, repo ve kar payı gibi gelirlerin beyannamesini takip ediyor. Bu kapsamda, 8 bin 400 lirayı aşan gelirlerin beyan edilmesi gerekiyor. Beyanname vermeyenler veya eksik beyanname verenler ise cezai işleme tabi tutulacak.

GİB, yurt dışı kaynaklı gelirleri takip edebilmek için birçok ülkeyle bilgi paylaşımı anlaşması imzalamış durumda. Bu anlaşmalar sayesinde, yurt dışındaki hesaplarınızdaki faiz, kar payı gibi gelirler GİB'e bildiriliyor.

SON TARİH BELLİ OLDU

GİB'den yapılan açıklamada beyanname vermek için son tarih 5 Nisan Cuma günü olarak belirtildi. Gelir elde etmesine rağmen hiç beyanname vermeyen ya da eksik gelir beyan eden kişiler, ceza uygulanmak üzere ilgili vergi dairelerine bildirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN