Yüzde 60'tan yüzde 57'ye düşürüldü! Merkez Bankası'ndan sürpriz karar

Yüzde 60'tan yüzde 57'ye düşürüldü! Merkez Bankası'ndan sürpriz karar

Genel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi kurmaylarında değişikliğe gitti. Son iki yıldır politika faizini düşürmesi tartışma konusu olan Merkez Bankası'nda başkanlığa Hafize Gaye Erkan getirildi. Göreve başlamasının ardından radikal kararlara imza atan Hafize Gaye Erkan yönetiminde Merkez Bankası, çarpıcı bir kararı duyurdu. İşte detaylar...

Merkez Bankası, sadeleşmede yeni adım kapsamında zorunlu karşılıklarda değişikliğe gitti. Merkez Bankası'nın Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YÜZDE 57 OLARAK GÜNCELLENDİ

22 Haziran 2023 tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) kararında mevcut mikro ve makroihtiyati çerçevenin, etki analizlerine dayanarak ve kademeli bir anlayışla sadeleştirileceği ifade edilmiş ve bu kapsamda ilk adım 25 Haziran 2023 günü atılarak kamuoyuna duyurulmuştu.

TL payına göre ilave zorunlu karşılık uygulamasında da hedef oran, 25 Haziran 2023 tarihinde atılan ilk adımı tamamlayıcı şekilde, yüzde 57 olarak güncellendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN