Emre de bir yere kadar

Fenerbahçe için Avrupa kapılarının göründüğü haftalar başladı ama Sarı-Lacivertlilerde değişen fazla bir şey yoktu.

İstekliydi, uğraşıyordu ama sonuca gitmekte zorlanıyordu. Bir de bu senenin bir hastalığı vardı dün de nükseden. İlk golü yine kalesinde görmüştü. Stoperde oynayan Ozan Tufan arkasına kaçan Emre Kılınç’ı ancak faulle durdurdu, kazanışan penaltıyı Kone gole çevirdiğinde dakika henüz 7’deydi.

Fenerbahçe, Jailson, Gustavo derken orta sahanın iyilerinden birini daha stoperde öğütücüye attı. Ozan Tufan penaltıyı yaptığı gibi, ilk yarının yıldızı haline gelen, ardından da Sivasspor’un ikinci golünü atan Emre Kılınç’ı tutmakta da zorlandı. Falette ise Deniz Türüç’ün beceri dolu golünde topu rakip savunmanın arkasına atan isimdi. Falette oyunu geriden kurmak ve sürpriz atak başlangıçları yapmaktaki mahareti ile Popescu donanımlarına sahip olduğunu gösterdi, ki Süper Lig’de orta alanı tek topla bu kadar kolay aşıp hücum başlatabilen pek fazla stoper yok.

Yabancıların sapır sapır döküldüğü,ortadan kaybolduğu bu dönemde sahada 7 yerli futbolcu vardı, biri ise özeldi. 2003 doğumlu 17 yaşında bile olmayan Ömer Faruk Beyaz ilk 11’de sahadaydı. Yıldızların takımı Fenerbahçe için bir devrimdi bu. Genç futbolcu enerjisi, boşa kaçmaları ile gelecekte bu kadroda yer alabileceğinin mesajını verdi. Biraz Abdülkadir Ömür’ü andırıyordu ancak sorumluluk almaktan uzaktı, sürekli yan pas, al-ver yaptı. Ancak ısrar edilmesi halinde Eljif Elmas gibi parlatılabileceğinin izlerini verdi.

Uzun süre şampiyonluk yarışının içinde kalan Sivasspor ikinci yarıya hızlı başladı ve Fenerbahçe’yi oyundan düşürdü. Hasan Ali son çizgiye kadar inip Vedat’a ortalar kesemiyor, Tolgay orta sahadaki pas trafiğini yönetemiyor, bir maç parlatıp bir maç sönen Ferdi yine gölgede kaldığı bir performans sergiliyordu.

Bu sene futbolcu mu, menajer mi, teknik direktör mü olduğunu kendisinin de tanımlayamadığı 40 yaşındaki Emre Belözoğlu, oğlu yaşındaki Ömer Faruk’u çıkarıp kendini sahaya aldı. Sakatlanan Tolgay’ın yerine de Rodrigues girdi ama değişen bir şey olmadı. Sivasspor oyunu kontrol ediyor, kontratakları ile Fenerbahçe savunmasını tehdit ediyordu.

Fenerbahçe, özellikle Emre’nin son dakikalardaki performansı ile bu sezon çok maç çevirmişti ama bu kez beceremedi. ‘Süper kahramanlar’ da yorulabiliyordu! Fenerbahçe en çok da savunmaya attığı Ozan’ın çalışkanlığını orta sahada çok aradı. Sivas savunma duvarında gedik açamayınca da Avrupa kupalarına katılma yarışında önemli bir fırsatı değerlendirememiş oldu.

Sivasspor’da ise Mert Hakan eski görkeminden uzaktı, dünün yıldızı ise Emre Kılınç’tı.

Sonuç olarak dünkü maçı kazanan Fenerbahçe’nin değil Sivasspor’un Emre’siydi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum