Eskişehir maske takma zorunluluğu olan iller listesinde mi? Kütahya'da maske takma zorunluluğu var mı?

Eskişehir maske takma zorunluluğu olan iller listesinde mi? Kütahya'da maske takma zorunluluğu var mı?

'Kütahya ve Eskişehir'de maske takma zorunluluğu var mı?' sorusunun yanıtı internette araştırılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her akşam dile getirdiği 'sosyal mesafe' ve 'maske takma' uyarılarına vatandaşların dikkat etmemesinin ardından son 1 haftada koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı vakalarının artış göstermesi üzerine onlarca şehre maske takma zorunluluğu getirildi. Kurala uymayanlara para cezası verilecek. İşte o iller...

'Eskişehir maske takma zorunluluğu olan iller listesinde mi?', 'Kütahya'da maske takma zorunluluğu var mı?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Normalleşmenin ardından sosyal hareketliliğin artmasıyla beraber artan corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı, Bilim Kurulu'nu endişelendirdi. Kütahya ve Eskişehir gibi birçok şehirde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Detaylar haberimizde...

ESKİŞEHİR'DE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR MI?

Evet, Eskişehir'de açık alanda maske takma zorunluluğu bulunuyor. Eskişehir Valiliği kent genelinde açık alanda maske takma zorunlu olmasına karar verdi. Eskişehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, vatandaşların herhangi bir nedenle evlerinden ayrıldıkları andan evlerine geri dönünceye kadar maske takmalarının ikinci bir düzenlemeye kadar zorunlu hale getirildiği bildirildi. Vatandaşların alan, meydan, sokak ve iş yerlerinde maskesiz bulunmalarına izin verilmeyeceği, karara uymayanlara idari para cezası uygulanacağını kaydedildi.

KÜTAHYA'DA MASKE TAKMAMAK YASAK MI?

Evet, Kütahya'da sokağa çıkarken maske takmak zorunlu hale getirildi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun bazı şehirlere maske zorunluluğu getirilmesi önerisi valilikler tarafından karşılık buldu.

Kütahya İl Hıfzıssıhha Kurulu, yaptığı toplantının ardından kent genelinde maskesiz dışarı çıkılmasını yasakladı. Yasağa uymayanlara önce para cezası kesilecek. Aynı kişi durumu tekrar ettiğinde ise para cezası ile birlikte bu kez adli süreç de başlatılacak.

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NEDİR?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

TÜRKİYE KORONAVİRÜS YOĞUNLUK HARİTASI

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı 'Türkiye yoğunluk ve risk haritası'na göre koronavirüsün merkezi İstanbul olarak belirlendi. En yüksek risk taşıyan şehirler sırasıyla İstanbul, İzmir ve Ankara olarak dikkat çekti.

TÜRKİYE RİSK HARİTASI İÇİN TIKLAYIN

ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLERDE 'HES KODU' DÖNEMİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehirler arasında yolculuk yapmak isteyen vatandaşların bundan böyle Hayat Eve Sığar mobil uygulamasından veya SMS ile 'HES kodu' almaları gerektiğini açıkladı. Peki şehirler arası seyahatlerde zorunlu hale gelen HES kodu nasıl alınır?

HES KODU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

81 İLDE GEÇERLİ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Covid-19 salgın hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında birçok şehre giriş-çıkışlar kısıtlaması devam ediyor. Bu şehirlere karayoluyla gitmek veya bu şehirlerden çıkmak isteyen vatandaşların e-Devlet'ten başvuru yaparak 'seyahat izin belgesi' almaları gerekiyor.

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

GÜN GÜN 'YENİ NORMALLEŞME' TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

CORONA VİRÜS ANLIK VE GÜNCEL HARİTA İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN