Esra Tekin ve Eşi Hakan Tekin İstanbul Üniversitesi'nden son yolculuklarına uğurlandı

Esra Tekin ve Eşi Hakan Tekin İstanbul Üniversitesi'nden son yolculuklarına uğurlandı

Vezneciler'de dün gerçekleşen terör saldırısında hayatlarını kaybeden İstanbul Üniversitesi personelinden Esra Tekin ve Eşi Hakan Tekin son yolculuğuna uğurlandı.

Vezneciler'de dün gerçekleşen terör saldırısında hayatlarını kaybeden İstanbul Üniversitesi personelinden Esra Tekin (43) ve Eşi Hakan Tekin son yolculuğuna uğurlandı. 10 yıllık evli Tekin çifti için ilk tören İstanbul Üniversitesi rektörlük binasında yapıldı. Türk bayrağına sarılı cenazeler saat 12.00'da İstanbul Üniversitesi'ne getirildi. Düzenlenen törene çiftin aileleri, yakınları ve iş arkadaşları katıldı. Cenazelerin gelişi ile birlikte gözyaşlarını tutamayan Esra Tekin'in iş arkadaşları, Tekin'e son görevlerini yerine getiridi.

"DÜN KENDİSİNDEN HAYIRLI HABER GELMESİNİ UMUTLA BEKLEDİK"

Taziyelerin ardından İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof Dr. Halis Yunus Ersöz bir konuşma yaptı. Ersöz konuşmasında , "Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı çalışanı Esra Tekin ve değerli eşini terör saldırısında kaybettik.Her ikisine de Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesi, akrabaları ve hepimizin başı sağolsun. Dün kendisinden hayırlı bir haber gelmesini aslında umutla bekledik. Esra'nın ve tüm şehitlerimizn ruhu şadolsun" dedi.

16-06/08/1-1465387382.jpg

Esra Tekin'in iş arkadaşlarından Hidayet Özkan da yaptığı konuşmada ailelere sabır dilerken, "Ülkemizin temsilcisi, devletimizin başı ordumuzun başı, Sayın Cumurbaşkanımız ve Devlet ricalinden bizi 'Kandil'e ezdirmemesini istiyorum" şeklinde konuştu.

ALKIŞLARLA UĞURLADILAR

Rektörlük binasındaki törenin bitmesinin ardından iki cenaze de getirildikleri araca konuldu. Aracın hareket etmesi ile birlikte törene katılanların Esra Tekin ve eşinin cenazesini alkışlarla uğurladı.

CENAZELER ESRA TEKİN'İN BABAOCAĞI'NA GETİRİLDİ

Cenazeler daha sonra Esra Tekin'in babaocağı Güngören Merkez Mahallesi Şemsi Paşa Sokak'taki eve helallik alınması için getirildi. Helalliğin ardından iki cenaze de Kozlu Mezarlığı Gasilhanesi'ne götürüldü. İkindi vakti kılınacak cenaze naması öncesi, Esra Tekin ve Hakan Tekin'in naaşları Hakan Tekin'in zeytinburnu'ndaki evine helallik alınması için götürülecek. Cenaze namazının ardından çiftin naaşları Kozlu mezarlığı'nda defnedilecek.

ÖĞRENCİLER TERÖRE KARŞI YÜRÜDÜ

Öte yandan tören öncesi bir grup öğrenci "Türk Gençliği Teröre Karşı Ayakta" yazılı pankart açıp üniversite içinde slogan attı. Grup daha sonra olayın gerçekleştiği Veznecilere doğru yürüyüşe geçti. 

İSTANBUL/İHA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN