EYT son dakika bugün 2019 | EYT çıkacak mı ve zaman çıkacak? Erdoğan'dan EYT talimatı

EYT son dakika bugün 2019 | EYT çıkacak mı ve zaman çıkacak? Erdoğan'dan EYT talimatı

Uzun süredir gündemde olan, birçok siyasi partinin de seçim öncesi vaat olarak sunduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda bugün yaşanan son dakika gelişmesi, bu yönde beklentisi olanları heyecanlandırdı. Erdoğan’ın EYT ile ilgili fizibilite çalışması istediği öğrenildi. İşte detaylar…

Çankaya’da geçen günlerde EYTSYDD ile Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu arasında geçen görüşme, EYT’yle ilgili son dakika gelişmelerini takip edenlere heyecan yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT konusunda bilgi istediği ve bu yönde bazı talimatlar verdiği bilgisi paylaşıldı.

EYT’YLE İLGİLİ SON DAKİKA BUGÜN YAŞANAN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanlığı’nda Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri (EYTSYDD) ile Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Vedat Bilgin arasında yakın zaman önce yapılan görüşme ile kulisler yeniden hareketlendi.

ERDOĞAN’DAN EYT TALİMATI

EYTYSDD adına Başkan Gönül Boran Özüpak görüşmeye katılırken, dernek talepleri, mağdurların sorun ve görüşleri Bilgin’e aktarıldı. Bilgin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla EYT sorununun çözümü konusunda bir çalışma başlatıldığını söyledi.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

CUMHURBAŞKANI ÇALIŞMA İSTEMİŞ

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Özüpak, ‘Bilgin, konuyu bizzat Cumhurbaşkanımızın kendilerine yönlendirdiğini aktardı. Cumhurbaşkanımız, ‘Bunun aşamaları nedir, nasıl çözülür, maliyeti nedir?’ gibi bir çalışma istemiş. Kendisi de görüşmemize ilişkin Cumhurbaşkanımıza bilgi verecek” ifadelerine yer verdi.

19-09/12/eytjpgg.jpg

KAÇ KİŞİ YARARLANACAK?

Sözcü’de yer alan habere göre; geçen aylarda açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, yasanın çıkması durumunda 4 milyona yakın EYT’linin tamamının emekli olamayacağının altını çizerek, 700 bin kadar vatandaşın emekli olabileceğini savundu.

DEVLETE MALİYETİ NE KADAR?

Emeklilikte yaşa takılanların yıllık maliyetinin 26 Milyar olduğunun söylendiğini anımsatan Erdursun, bunların maliyetinin ise 8-10 milyar civarında olduğunu öne sürdü.

Dışişleri Bakan Mevlût Çavuşoğlu’nun Türkiye'nin yurtdışına 8 milyar dolar insani yardım yaptığını söylediğine dikkati çeken Erdursun, ABD’nin bile 6-7 milyar insani yardımda bulunduğunu vurgulayarak, vatandaşların yasal haklarını istediğinde bu rakamın külfet olacağının söylenmesinin doğru olmadığını aktardı.

Birçok yerde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan EYT'lilerin İstanbul buluşmasından ekrana yansıyan kareler:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN