Genel kurula gelmeyen hayvan hakları kanun teklifine CHP'den tepki

Genel kurula gelmeyen hayvan hakları kanun teklifine CHP'den tepki

TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı raporun bir türlü Meclis gündemine gelmemesine tepki gösteren CHP Milletvekili Murat Bakan, Meclis'te acil bir gündem olmadığını belirterek 'Ne bekliyorsunuz?' diye sordu ve "Getirin yasayı oybirliğiyle geçirelim" dedi.

Tüm siyasi partilerin uzlaşısıyla çalışan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu, hazırladığı raporu tamamladı ve önerilerini açıkladı. AK Parti'nin çalışmalarını hızlandırdığı ve bütçe görüşmelerinden sonra TBMM gündemine geleceği duyuruldu ama teklif Meclis'e sunulmadı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan teklifin bir türlü Meclis'e gelmemesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bakan, Hayvan Hakları kanunu için tüm partilerde uzlaşı olduğunu vurgulayarak  AK Parti'nin bütçe görüşmelerinden sonra 2021’nin başında yasayı getireceklerini açıkladığını hatırlattı.

CHP'li Bakan sözlerine şöyle devam etti:

"Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ocak ayında ‘gündemin ilk sıralarında’ demiş, Özlem Zengin ise şubat başında ‘2 hafta içinde Meclis’e sunacağız’ açıklamasını yapıştı. Haftalar geçti, aylar geçti, Mayıs’a geldik, hala hareket yok. Havyana şiddet vakası ya da hak ihlali olayları gündeme gelince, yasa akıllarına geliyor. Toplumsal tepki dinsin diye çıkıp ‘ha getirdik ha getiriyoruz’ açıklaması yapıyorlar."

Konunun birkaç gün konuşulduktan sonra gündemden düştüğünü belirten Bakan, "Ne olması gerekiyor bu yasayı çıkarmamız için? Tüm partiler mutabık, getirseler bir günde oybirliğiyle Meclis’ten geçireceğiz. Hem toplumdaki beklentiyi karşılamış hem hayvanları koruma altına almış olacağız hem de yıllardır bir türlü yapılamayanı 27. dönem milletvekilleri olarak hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Meclis’te acil bir gündem de yok. Neyi bekliyorsunuz? Getirin yasayı oybirliğiyle geçirelim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN