Babacan Twitter'dan paylaştı: Hayvan Hakları Yasası hemen çıkarılmalı

Babacan Twitter'dan paylaştı: Hayvan Hakları Yasası hemen çıkarılmalı

DEVA Partisi lideri Babacan, uzun süredir çıkarılması planlanan fakat bir türlü Meclis'e gelmeyen Hayvan Hakları Yasası ile ilgili Twitter'dan paylaşım yaptı: Hayvan Hakları Yasası hemen çıkarılmalı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, uzun süredir çıkarılması planlanan fakat bir türlü Meclis'e gelmeyen Hayvan Hakları Yasası ile ilgili Twitter'dan paylaşım yaptı.

Twitter'dan mesaj paylaşan Babacan "Hayvanlara karşı işlenen suçları önlemek, onları şiddet ve işkenceden korumak amacıyla #HayvanHaklarıYasasıHemen Meclis’ten çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Uzun yıllardır özellikle hayvan hakları savunucuları, hayvanların 'mal' olarak görülmediği Hayvan Hakları Yasası'nın Meclis'ten geçmesini talep ediyor. Fakat aradan yıllar geçmesine rağmen bu yasa da henüz çıkmış değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Mart 2021'de düzenlediği İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım toplantısında "Tabiatı ve çevreyi beraber paylaştığımız hayvanları 'mal' olarak değil 'can' olarak gören bir anlayışla mevzuat değişikliği yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamaların ardından Hayvan Hakları İzleme Komitesi de 8 Nisan 2021'de dikkat çeken bir rapor yayınlamıştı. Raporda Ocak-Aralık 2020 tarihleri arasında, hayvan haklarıyla ilgili 9 kanun teklifinin Meclis'te kaydının bulunduğu belirtilmişti.

Yine aynı raporda 'Hayvan Hakları Yasası' için mücadele edildiğine ancak Meclis Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'nun tavsiye raporunu yayınlamasının üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen yasanın hala çıkarılmadığı vurgulanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN