AK Parti yeniden tarih verdi: Hayvan Hakları Yasası Meclis'e geliyor

AK Parti yeniden tarih verdi: Hayvan Hakları Yasası Meclis'e geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Hayvan Hakları Yasası ile ilgili yeni tarih verdi. Erdoğan'ın da seçim vaatleri arasında bulunan düzenleme için Ünal "Önümüzdeki günlerde, ilgili komisyona havale edilecek. İlgili komisyon, çalışmaları tamamlandıktan sonra da Meclis tatile girmeden Genel Kurul'da görüşmelerine başlanacak" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, hayvan haklarının korunması ile ilgili üzerinde çalışılan düzenleme hakkında konuştu.

Çalışmaların uzun süredir devam ettiğini ve daha önce kurulan araştırma komisyonunun çalışmalarını tamamladığını hatırlatan Ünal, bütün taraflarla görüşmelerin yapıldığını, tüm paydaşların görüşlerinin alındığını söyledi.

"BUGÜN SON HALİNİ MYK'DA SUNACAĞIZ"

Komisyonun raporunu sunduğunu dile getiren Ünal, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz hafta MKYK toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımız bunun bir an önce gündeme alınması talimatını verdi ve bugün son halini MYK'da sunacağız.

İnşallah en kısa sürede, hayvanlarla ilgili çalışmalarımızı, onları korumakla ilgili, hayvanlarla insanların ilişkilerini düzenleyen, onları eşya ve mal olmaktan, nesne olmaktan çıkaran, onların da temel yaşam haklarını, onların duygularını, onların bizimle beraber yaşayan dostlarımız olduğunu temele alarak bir düzenlemeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisine getireceğiz."

MECLİS'E NE ZAMAN GELİYOR?

Ünal, düzenlemenin TBMM'ye ne zaman getirileceği ile ilgili soruya da "Bugünkü görüşmeden sonra önümüzdeki günlerde ilgili komisyona havale edilecek. İlgili komisyon çalışmaları tamamlandıktan sonra da Meclis tatile girmeden Genel Kurulda görüşmelerine başlanacak" cevabını verdi.

NE OLMUŞTU?

Uzun yıllardır özellikle hayvan hakları savunucuları, hayvanların 'mal' olarak görülmediği Hayvan Hakları Yasası'nın Meclis'ten geçmesini talep ediyor. Fakat aradan yıllar geçmesine rağmen bu yasa da henüz çıkmış değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Mart 2021'de düzenlediği İnsan Hakları Eylem Planı Tanıtım toplantısında "Tabiatı ve çevreyi beraber paylaştığımız hayvanları 'mal' olarak değil 'can' olarak gören bir anlayışla mevzuat değişikliği yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN