Kuşadası'nda evcil hayvan satışına yasak

Kuşadası'nda evcil hayvan satışına yasak

Kuşadası'nda Belediye Meclisi'nin kararıyla evcil hayvan satmak yasaklandı. Karar hayvanseverler tarafından sevinçle karşılanırken petshop sahibi Doğan Sevinç de kararı memnuniyetle karşıladığını belirterek petshoplardan alınan hayvanların bir süre sonra terk edildiğine dikkat çekti. Belediye Başkanı Günel de vatandaşlara 'satın alma sahiplen' çağrısı yaptı.

Aydın Kuşadası'nda Belediye Meclisi'nde evcil hayvanlarla ilgili yeni bir karar alındı. Karara göre artık ilçesinde evcil hayvan satışı yasaklandı.

Yasak kararına ilişkin geçen ay başlatılan çalışmalar kapsamında Sağlık İşleri Müdürlüğü'nce hazırlanan önerge, dün Tarihi Kervansaray'da yapılan Kuşadası Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısında gündeme getirildi. Yapılan oylamada, önerge oy birliği ile kabul edildi. Karara göre; Kuşadası'nda bulunan petshoplarda akvaryumdaki hayvanlar ve kafesteki kanatlılar hariç diğer hayvanların satışı yasaklandı.

belediye-baskani.jpg
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

'SATIN ALMAK YERİNE SAHİPLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Belediye Başkanı Ömer Günel, "Evcil hayvan ticareti kabul edilemez bir hak ihlalidir. Bu nedenle Meclis kararıyla kentimizde evcil hayvan ticaretini yasakladık. Evini ve yaşamını bir hayvanla paylaşmak isteyen tüm hemşehrilerimizi satın almak yerine sahiplenmeye çağırıyoruz. Aldığımız bu kararın evcil hayvan satışı ile ilgili olarak bir farkındalık yaratmasını diliyor ve uzun süredir taslak halinde bekleyen Hayvan Hakları Yasası'nın bir an önce kabul edilerek yürürlüğe girmesini istiyoruz" dedi.

'BU İŞ RANT KAPISI OLMUŞTU'

Karar, hayvanseverler tarafından sevinçle karşılanırken Ege Hayvanları Koruma Dernekleri Birliği Kuşadası Temsilcisi İskender Avcı da Belediye Meclisi'nin aldığı kararı 'çok önemli ve tarihi' olarak nitelendirdi. Avcı, "Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel, bu kararla yine bir ilke imza attı. Karar kapsamında Kuşadası' genelinde evcil hayvan satışı yasaklandı. Bu iş rant kapısı olmuştu. Hayvanlar küçücük kafeslerde hapsediliyordu. Hayvanların yaşadığı bu çile artık son bulacak. Belediye Başkanımız Ömer Günel'e çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

'PATİLİLER ARTIK ÖZGÜR OLACAK'

Hayvansever Gökçe Demirkaya ise, "Kuşadası Belediye Meclisinin evcil hayvanların satışı ile ilgili aldığı karar bizi çok mutlu etti. Patililer artık özgür olacak. Belediye Başkanımız Ömer Günel çok teşekkür ederiz" dedi.

5.jpg

'BİR SÜRE SONRA TERK EDİLİYOR'

Kuşadası'nda 7 yıldır petshop işleten Doğan Sevinç de belediyenin aldığı kararı desteklediğini belirterek petshoplardan alınan hayvanların bir süre sonra terk edildiğine dikkat çekti. Sevinç, "Bu nedenle dışarıda çok fazla başıboş kedi ve köpek var. İnsanlara petshoplardan kedi veya köpek alacaklarına barınaklardan sahiplenmelerini tavsiye ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN