'Hayvanları Koruma Kanun' teklifi Meclis'te

'Hayvanları Koruma Kanun' teklifi Meclis'te

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı "Hayvanları Koruma Kanun" teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanunla birlikte, hayvanlar mal statüsünden çıkarılarak, canlı statüsüne getirilecek.

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı "Hayvanları Koruma Kanun" teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Kanun teklifine göre, hayvanlar mal statüsünden çıkarılarak, canlı statüsüne getirilecek. Hayvanların refahını sağlamak amacıyla, hayvanların sahiplerinin borcu yüzünden icralık olması ve mal statüsünden çıkarılıyor.

Kedi ve köpeklere dijital takip zorunluluğu getirildi. Sahipli ve sahipsiz hayvan ayrımı ortadan kaldırılacak. Pet shoplarda hayvan satışı yasaklanacak. Yunus parklarının işletilmesi yasaklanacak. Mevcut işletmelerdeki hayvanların doğal yaşam alanlarına tasfiyesine başlanacak. Sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı kaldırılacak. Hayvanları Koruma Kurulları daha etkin hale getirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN