GİB MTV hesaplaması nasıl yapılır? MTV ödemesinde son güne dikkat

GİB MTV hesaplaması nasıl yapılır? MTV ödemesinde son güne dikkat

2019 MTV ödemesinde son gün ne zaman? Yılda iki kere MTV ödemesi yapılıyor. Peki GİB MTV hesaplama ve ödeme ekranı açıldı mı? GİB MTV hesaplaması nasıl yapılır? MTV ödemelerinin son gününe kısa bir zaman kaldı. Arabası olan vatandaşların gündeminde Motorlu Taşıtlar Vergisi tutarları var. İşte ödeme planını oluşturacak olan araç sahipleri için MTV nasıl hesaplanır sorusunun yanıtı ve 2019 MTV ödemesinde son gün hakkındaki detaylar... 2019 MTV ödemesinde son gün ne zaman GİB MTV hesaplama ve ödeme ekranı açıldı mı

GİB MTV hesaplama ve ödeme ekranı açıldı mı? 2019 MTV ödemesinde son gün ne zaman? MTV ödemeleri için geri sayım başladı. MTV ödemeleri yılda iki kez yapılıyor. İlk taksit için son gün 31 Aralık, ikinci taksit için son gün de 31 Temmuz. MTV ödemelerinden önce hesaplamak isteyenlere İnternet Vergi Dairesi’nin hesaplama ekranı yardımcı oluyor. GİB üzerinden hesaplanan MTV'ler ne zamana kadar yatırılabilecek. GİB MTV ödemeleri hakkındaki her şey haberimizde. 

MTV ÖDEMESİ İÇİN SON TARİH NE ZAMAN?

Tüm araç sahiplerinin ödemekle yükümlü olduğu MTV her yıl Ocak (1 Ocak – 31 Ocak) ve Temmuz (1 Temmuz – 31 Temmuz) aylarında iki eşit taksit halinde ödeniyor.

19-01/24/gib-mtv-hesaplama-ve-odeme-ekrani-acildi-mi.jpg

MTV 2019 HESAPLAMA EKRANI

MTV hesaplama ekranı MTV ödeme dönemlerinde büyük ilgi görüyor. Aracın otomobil, kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, panelvan olmasına göre ödenecek vergi tutarı değişiklik gösteriyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi, otomobil ve motosikletlerin yaşı ve silindir hacmine göre, otobüslerin yaşı ve oturma kapasitesine göre belirleniyor. Kamyon ve kamyonetlerde ise aracın yaşının yanı sıra azami toplam ağırlığı göz önünde bulundurularak MTV tutarı hesaplanıyor.

Aşağıdaki link üzerinden MTV hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz;

2019 MTV HESAPLAMA EKRANI

MTV ÖDEME YÖNTEMLERİ

– MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV'yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

– Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

– gib.gov.tr’de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 – 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

– GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

– Ayrıca e-Devlet üzerindne de ödemek mümkün

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN