Göç yolunda mutlu son

Göç yolunda mutlu son

Afganistan’dan yola çıktı, ailesine kavuşmak için binlerce kilometre yürüdü, donmak üzereyken Erzurum’da bulundu. Dokuz yaşındaki Abdul Samir Zaheri iyileşince yoluna kaldığı yerden devam etti. Samir, Türk Kızılayı sayesinde Danimarka’daki ailesine kavuştu.

Afganistan’daki şiddet ortamından kaçan ve Danimarka’daki ailesine ulaşmak için binlerce kilometre yürüyerek geldiği Erzurum’da donmak üzereyken bulunan 9 yaşındaki Abdul Samir Zaheri, Türk Kızılayının ve Danimarka Kızılhaçı’nın çabalarıyla ailesine kavuştu. Danimarka’ya uçmadan önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yerleştirildiği çocuk yuvasında son günlerinini geçiren Samir, barış istedi. Samir’i, Erzurum’daki günlerinde bir an olsun yalnız bırakmayan gönüllü anne Hadis Shiva ise kendisinin de ailesiyle savaştan kaçarak 2011’de Türkiye’ye geldiğini anlattı. Shiva, Samir’i ilk kez hastanede gördüğünü ifade ederek, “Samir çok iyi bir çocuk. Onu çok özleyeceğim” dedi.      

Günler süren hazırlık ve resmi işlemlerin ardından Samir’in Danimarka’daki ailesine kavuşmak için yola çıkma vakti geldi. Samir, Danimarka’ya hareket etmeden önce “amca” dediği Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Göç İdaresi Müdürü Haşim Özcan ve “dede” dediği Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel ile vedalaştı. Türk Kızılayı ile İstanbul üzerinden Danimarka’ya hareket eden Samir, heyecanla dolu yolculuğunun sonunda ailesine kavuştu. Kopenhag Havalimanı’nda Samir’i bekleyen Zaheri ailesi, çocuklarını gördükleri anda sevinç çığlıkları ve gözyaşlarına boğuldu. Baba Zaheri, havalimanında oğullarına kavuşmalarının ardından yaptığı açıklamada, Türk Kızılayına ve Danimarka Kızılhaçına teşekkür etti. Anne Zaheri de oğluyla kavuşmalarını sağlayanlara minnettar olduğunu söyledi. Ailesine kavuşmanın sevincini yaşayan minik Samir ise “Anneme kavuştum çok mutluyum. Teşekkür ederim” dedi. Samir, havalimanındaki işlemlerinin ardından ailesi ile Kopenhag yakınlarında bulunan mülteci kampına yola çıkarak yeni yaşamına adım attı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN