114 bin TL götürene anahtar teslim! Hem de 2+1… devlet desteği de cabası

114 bin TL götürene anahtar teslim! Hem de 2+1… devlet desteği de cabası

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! 114 bin lira verene anahtar teslim edilecek. Devlet desteği de cabası. 2+1 ev sahibi olmak artık o kadar zor değil. İşte detaylar

Prefabrik ev yapmak isteyenler için 2024 fiyatları belirlendi. 2+1 bir prefabrik evin maliyeti ne kadar olacak?

Ev sahibi olma seçenekleri arasında prefabrik evler, ekonomik bir seçenek olarak öne çıkıyor. Özellikle son dönemde yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle insanlar daha uygun maliyetli ev sahibi olma yollarını araştırıyor. Bu noktada prefabrik evler, kendilerine uygun imkanlarla müstakil evlere sahip olma fırsatı sunuyor.

Türkiye’de konut maliyetlerinin yüksek olması, betonarme evlere alternatif olarak prefabrik evlere olan ilgiyi artırdı. Ancak akıllardaki en önemli soru, prefabrik evlerin betonarme evlerin yerini tutup tutamayacağıdır. Prefabrik ev üreticileri, sektörde büyük bir gelişme kaydederek, nitelikli yapılar üretebilmektedir. Eskiden prefabrik evler genellikle mevsimsel kullanılan yapılar olarak bilinirdi. Ancak günümüzde kullanılan malzemeler ve yapılan yalıtımlar sayesinde prefabrik evler, kış veya yaz fark etmeksizin konforlu bir yaşam sunabilmektedir. Yani bir prefabrik ev ile bir betonarme ev arasında kullanım ve imkan açısından büyük bir fark bulunmamaktadır.

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler, düşük maliyetlerle bu amacı gerçekleştirmek için mutlaka bir arsa veya yapı yapılacak bir araziye sahip olmalıdır. Eğer arsa maliyeti devreye girerse, prefabrik evin maliyeti de artacaktır. Bu nedenle prefabrik evin ekonomik olabilmesi için evin yapılacağı yere herhangi bir ödeme yapılmaması önemlidir.

img-1523.jpeg

Devlet, prefabrik ev yapımı için destek sağlamaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yönelik önemli bir destek programı sunmaktadır. Bu destekle prefabrik ev sahibi olmak çok daha kolay hale gelmektedir. Destek kapsamında 300.000 TL’ye kadar ödeme yapılmaktadır. Ancak bu destek, sadece ihtiyaç sahiplerine verilmektedir. Sosyal yardım alma hakkı olmayan kişiler bu desteği alamamaktadır.

Örnek olarak, bir kampanya kapsamında 2+1 büyüklüğünde bir prefabrik evin fiyatı 414.900 TL olarak belirlenmiştir. Eğer 300.000 TL devlet desteği alınırsa, evin fiyatı bu kişiler için 114.900 TL’ye düşmektedir.

Prefabrik ev yapmak isteyenler için 2024 fiyatları belirlendi. 2+1 bir prefabrik evin maliyeti, arsa maliyeti ve devlet desteği gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN