2023 asgari ücret zammı için AK Parti'den yeni açıklama: 'İyi oldu' diyeceksiniz

2023 asgari ücret zammı için AK Parti'den yeni açıklama: 'İyi oldu' diyeceksiniz

2023 Ocak asgari ücretin 8 bin 500 TL olacağı iddiası bazı ekonomistlerin tarafından sık sık dillendirilirken, meslek örgütleri asgari ücretin 10 bin TL'den az olmaması gerektiğini vurguluyor. Milyonlarca çalışan, hükümetin yol haritasını merakla beklerken AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 2023 Ocak asgari ücrete yapılacak zam oranı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye'de özel sektörde çalışanların yüzde 46'sı, yani 9 milyon 356 bin kişi asgari ücret veya daha az ücretle çalışıyor.

Her yılın başında asgari ücrete yapılan zam, aylar öncesinden kamuoyunda konuşuluyor. 2023 Ocak ayında asgari ücrete yapılacak zam oranı için en güçlü sinyal, Cumhurbaşkanlığının Meclis'e sunduğu 2023 Merkezi Yönetim Bütçesi'nin satır aralarından çıktı.

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'un sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücret çalışmalarından memur emekli maaşlarına kadar birçok konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

numan-kurtulmus-asgari-ucret.jpg
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş

2023 OCAK ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

"Burada yapılacak şey, fiyat artışlarının karşısında vatandaşımızın alım gücünü arttıracak tedbirlerin ortaya konulmasıdır, klasik bir klişedir, ama onu yapıyoruz.

Hükümetin önceliklerinden birisi enflasyonun altında vatandaşımızı ezdirmemektir. Bunun için neredeyse her Bakanlar Kurulundan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız alınan tedbirleri açıklıyor.

"HERKESİN TATMİN OLACAĞI BİR ZAM YAPILACAK"

Geçtiğimiz sene biliyorsunuz asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi.

Şimdi de, yıl sonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir.

İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki artışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN