30 yıldır üretim yapıyor, herkes onun kapısını çalıyor! Her şeyin içerisine ekleniyor, kilosu 400 TL’den satılıyor

30 yıldır üretim yapıyor, herkes onun kapısını çalıyor! Her şeyin içerisine ekleniyor, kilosu 400 TL’den satılıyor

Türk yemek kültürünün olmazsa olmazları arasında yer alan baharatlar 30 yıldır baharatçı Rahmi Eskici'nin elinden çıkıyor. Baharatın her zaman zorunlu bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Eskici, 30 yıldır ürettiği baharatları vatandaşlarla buluşturuyor.

30 yıldır ürettiği baharatlarla Malatyalıların lezzet yolculuğuna ortak olan Rahmi Eskici, kendi imalatı olan ürünlerin yanı sıra dışarıdan temin ettiği ürünleri de baharat listesine ekliyor. Baharatlarının temiz ve kaliteli olduğunu belirten Eskici, 30 yıldır düşünmeden lezzetli ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor.

EN KALİTELİ ÜRÜNLERİ SEÇİYOR

Malatya'da yaşayanların vazgeçilmez adresi olan baharatçı Rahmi Eskici, pul biber, salça, baharat karışımı, tavuk baharatı, köfte harcı ve sos gibi kendi ürettiği ürünlerin yanı sıra tarhana ve kahve gibi farklı ürünleri de dükkanında satmaya devam ediyor. Eskici, "Kendi ürünlerimiz arasında pul biber, salça, baharat karışımında yedi türlü, tavuk baharatı, köfte harcını biz yapıyoruz. Çok güzel sosumuz var. Kahvaltıda tüketilebilecek. Kısır ve çiğköfteye kullanabilecek sosumuz var. Tarhanayı biz yapıyoruz. Kahveyi de biz yapıyoruz. Karabiberi kendimiz yapıyoruz kendimiz çekiyoruz. Birinci elden çıkıyor ürünümüz" şeklinde konuştu.

baharatci-rahmi.jpg

TALEP HER GÜN ARTIYOR

Baharat çeşitlerini her gün yoğun bir talep olduğunu dile getiren Eskici, mevsimsel olması nedeniyle şu an geçiş sürecinde olduklarını belirterek baharatların her zaman zorunlu bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Yemeğe pul biber koymadan ya da karabiber eklemeden lezzetli olmayacağını ifade eden Eskici, baharatın önemine değindi.

Baharata olan talebin oldukça yoğun olduğunu ifade eden Eskici, vatandaşların alım gücüne dikkat ettiklerini söyleyerek fiyatların üründen ürüne göre değişiklik gösterdiğini aktardı. 1. kaliteden 3 Kaliteye kadar ürün bulunduğunu aktaran Eskici, kimyonun kilosunun 400 TL olduğunu belirterek 200 TL'ye de ürün bulabileceklerini aktardı.

baharat.jpg

Karabiberi birinci kalite alıp çektiğini söyleyen Eskici, başka yerlerde tozunu satıldığını ve bu nedenle fiyatların değişiklik gösterdiğini aktardı. Eskici, “Fiyat olarak, köfte harcını 300 TL’den, Tavuk baharatını 300 TL’den, Yeditürlü’yü 400 TL’den satıyoruz. Bin TL’yi bulan ürünlerde var içinde kaliteli olduğu için fiyatı yüksek oluyor. Vatandaşın alım gücüne de dikkat etmeye çalışıyoruz. 100 gram, 200 gram baharat aldı mı vatandaş 2 ay 3 ay tüketebiliyor. Ama tereyağını daha pahalı olmasının yanı sıra tüketimi daha fazla oluyor" dedi. Rahmi Eskici, baharat alırken mutlaka güvenilir yerlerden alınması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN