'6 yaşındaki çocuğa istismar davası' öne çekildi

'6 yaşındaki çocuğa istismar davası' öne çekildi

Hiranur Vakfı kurucusunun kızını altı yaşındayken evlendirilmesiyle ilgili üç sanığın tutuksuz yargılandığı ve 22 Mayıs'ta görülmesi planlanan dava 30 Ocak tarihine çekildi.

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken 'imam nikâhıyla' evlendirmesine ilişkin 3 kişinin tutuksuz yargılandığı davada 22 Mayıs'a duruşma konulması tepkilere sebep olmuştu.

DAVA 30 OCAK'A ÇEKİLDİ

İnfiale sebep olan olaydaki vahim iddialara rağmen gözaltı kararının dahi olmaması ve duruşma tarihinin ileri bir tarihe atılmasının, gerçeklerin ortaya çıkmasına engel olduğu eleştirileri yapılmıştı. Olayla ilgili H.K.G.’nin avukatı tarafından tutuksuz sanıklar Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama talep ederken H.K.G.’nin avukatı ayrıca dosyaya da gizlilik kararı verilmesini istedi. Ayrıca eleştirilerin ardından davanın da 30 Ocak tarihine çekildiği açıklandı.

MUHALEFETTEN '2 YIL ' TEPKİSİ

İstismar rezaletinde bakanlığa gelen eleştirilere açıklık getirmeye çalışan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın "Mağdur 2020’den beri kuruluşlarımızda kalıyor. İlkokul diploması alındı. Aşçılık ve İngilizce eğitimi verildi" ifadeleri olayın vahametini daha da ortaya koyarken muhalefetten de tepki gelmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Adalet Bakanlığı'na yaptığı protesto yürüyüşünde, "Aile Bakanı '2 yıldır bu meseleyi biliyoruz' diyor. 2 yıldır biliyorsunuz da ne yaptınız? Sistematik bir tecavüz var ve siz bunu 2 yıldır biliyorsunuz, gıkınız çıkmıyor. Bereket versin ki gazeteciler var bu ülkede. Onların sayesinde duyduk bunu." ifadelerini kaydetmişti.

DURUŞMAYA KATILMAYACAKLAR

Öte yandan 30 Ocak tarihine çekilen davada H.K.G.'in babası Yusuf Ziya Gümüşel ve annesi Fatıma Gümüşel, 22 Mayıs'taki duruşmaya katılmayacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN