AFAD'tan 72 kent için uyarı: Kar kapıya dayandı

AFAD'tan 72 kent için uyarı: Kar kapıya dayandı

Meteoroloji'den gelen peş peşe uyarıların ardından yağışlı hava yurda giriş yaptı. AFAD 41 il için turuncu, 31 il için de sarı kodlu uyarı yaparken yurdun bazı bölgelerinde de mevsimin ilk kar yağışı başladı. İstanbul'a yakınlığıyla bilinen önemli turizm yerlerinden olan Kocaeli Kartepe'de kar yağdı.

Türkiye genelinde bugün etkili olan sağanak yağış ve fırtınanın ardından yurdun bazı bölgelerinde de mevsimin ilk kar yağışı başladı. Kütahya, Hakkari, Bitlis, Ardahan, Bursa, Manisa ve Çanakkale'de etkili olan kar yağışı Kocaeli Kartepe'de de yüzünü gösterdi. İstanbul'da da bugün için yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

41 İL İÇİN TURUNCU, 31 İL İÇİN DE SARI KODLU UYARI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yarın 41 il için turuncu, 31 il için sarı meteorolojik uyarı yapıldığını bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, yarın yurt genelinde kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgiler ve yapılan değerlendirmelere göre, Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak'ın aralarında bulunduğu 41 il için turuncu meteorolojik uyarı yapıldı.

Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Uşak ve Yozgat'ın aralarında yer aldığı 31 il için de sarı meteorolojik uyarı verildi.

BURSA

Türkiye’nin gözde kış turizmi merkezlerinden Uludağ’da kar yağışı etkili oluyor.16 Kasım’da Uludağ’a sezonun ilk yarı yağmıştı. Bugün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkili olarak devam ediyor. Bu gece ve yarın kar yağışının artması beklenirken, yerler de kısmen beyaza büründü. Hava sıcaklığı -2 ile -12 derece ölçülürken, yarın ise -9 ile -14 derece tahmin ediliyor.

8150649.jpg

KOCAELİ

Kocaeli'deki Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe'ye kar yağdı. Samanlı Dağları'nın 1640 rakımlı zirvesi Kartepe'de, etkili olan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı.

8152134.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için bölgede önlem aldı. Civardaki vatandaşlar, kartopu oynamak için yol kenarındaki tesislere akın etti.

8152373.jpg

ÇANAKKALE

Bayramiç'e bağlı Çırpılar köyünün yüksek kesimlerine, mevsimin ilk kar yağışı gerçekleşti. Kar yağışı nedeniyle kentin yüksek kesimlerinde orman, köyler ve yerleşim merkezleri beyaza büründü. Bölgede, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Bu yıl, yağmurun yetersiz olması nedeniyle kuraklık tehlikesinin yaşandığı Çanakkale’de mevsimin ilk karı vatandaşı sevindirdi.

8152167.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN