AK Parti tarihinde bir ilk: Adana’daki hezimetin ardından gözler Ömer Çelik’e çevrildi

AK Parti tarihinde bir ilk: Adana’daki hezimetin ardından gözler Ömer Çelik’e çevrildi

Türkiye'de vatandaşların yüzde 78 katılımıyla gerçekleşen yerel seçimler, AK Parti'nin yaşadığı oy kaybı damgasını vurdu. 31 Mart seçimlerinde, AK Parti, tarihinde ilk kez iki ilde belediye kazanamadı. AK Parti, Adana ve Mersin'de ise hiç bir ilçeden belediye başkanı çıkaramadı. Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, seçim bölgesinde hiçbir belediye kazanılamamasının baş sorumlularından olduğu eleştirileri yapılıyor.

Yerel seçimde birçok büyükşehir el değiştirirken AK Parti tarihi bir kayıp yaşadı. Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’den CHP’ye 10 şehir geçti. AK Parti'nin büyükşehirde yaşadığı kaybın yanı sıra bazı iller de hiçbir ilçe belediye başkanlığı kazanamadı.

31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yüzde 46,54 oy oranıyla CHP'nin adayı Zeydan Karalar, Mersin'de de yüzde 59,52 oy oranıyla CHP'nin adayı Vahap Seçer kazandı.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Yaşadığı oy kayıplarıyla tarihe geçen AK Parti'de 31 Mart seçimlerinde Adana ve Mersin hiçbir ilçe belediyesini kazanamayarak ilk defa sıfır çekti.

Bu sonuçların ardından gözler AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e çevrildi. Memleketi Adana'da gerçekleşen seçim hezimetinin baş sorumlularından birinin de Çelik olduğu yönünde eleştiriler geldi.

d44d4d4.jpg

AK Parti 2019 seçimlerinde Adana'da Aladağ, Tufanbeyli ve Yüreğir ilçelerinde, Mersin'de ise Akdeniz ve Aydıncık ilçelerinde belediye başkanı çıkarmıştı.

15s5s5.jpg

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN