Akaryakıt indirimi uzun sürmeyecek! Brent petrole dev zam: O rakam kaçınılmaz olacak

Akaryakıt indirimi uzun sürmeyecek! Brent petrole dev zam: O rakam kaçınılmaz olacak

Akaryakıta gelen peş peşe zamlar durmak bilmiyordu! Şimdilerde ise akaryakıt indirimi gündemde! Ancak bu indirim uzun sürmeyecek... Brent petrole dev zam geliyor! O rakam kaçınılmaz...

Energy Aspects'in kurucu ortağı ve araştırma başkanı Amrita Sen, Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, petrol piyasasındaki ana endişelerini paylaştı. Sen, "Bu pazardaki korkum, çok fazla envanterin stoklarını boşaltmış olmamızdır" dedi.

PETROL STOKLARI AZALDI

brent-petrolun-varil-fiyati-rekor-kirdi-8892-dolara-yukseldi-27bf0130.webp

ABD'de açıklanan resmi verilere göre, ham petrol stokları beklenenden daha fazla azaldı. Bu, Suudi Arabistan ve Rusya gibi büyük ülkelerin arz kesintilerinin, piyasanın hızla daraldığını gösteren bir kanıtı olarak kabul ediliyor. ABD ham petrolü, Haziran ayının sonundan bu yana yaklaşık üçte bir oranında artış gösterdi ve 2022'nin başından bu yana en büyük çeyreklik kazancına doğru ilerliyor. Bu durum ise enflasyon endişelerini artırıyor.

BRENT PETROL VARİLİ 100 DOLARI AŞACAK

wsi-imageoptim-petrol44-2-1200x675-1.jpg

OPEC, bu ayın başlarında dördüncü çeyrekte günlük 3 milyon varil petrol açığı olabileceğini öngörmüştü. Ancak ABD ve Çin'deki talebin güçlü olması, doların yükselmesi ve yüksek küresel faiz oranlarına yönelik endişelere rağmen, birçok piyasa uzmanı artık petrolün varil başına 100 doları aşmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor.

ING Groep NV emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Brent petrolünün varil başına 100 doları aşması an meselesi gibi görünüyor. Ancak, OPEC+ ülkelerinin arz kesintilerini hafifletmek için baskı oluşturması durumunda, bu tür bir yükselişin kısa ömürlü olabileceğine inanıyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN