Akbelen'de direniş sürüyor: Ağaç kıyımında 9. gün

Akbelen'de direniş sürüyor: Ağaç kıyımında 9. gün

Muğla'da bulunan Akbelen Ormanı'nda yapılmak istenen kömür madeni ağaç kesimi sürüyor. Ağaç kıyımının önüne geçmek için vatandaşların başlattıkları direnişte 9. güne girildi. Sabah erken saatlerde ağaç kesmi yeniden başladı. Bölgeden gelen bilgilere göre vatandaşlar abluka altına alındı.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi'nin Akbelen mevkinde maden için istimlak edilen alandaki ormanda geçen pazartesi sabahından bu yana başlayan kesim bütün tepkilere rağmen devam ediyor. Ağaç kesimiyle birlikte Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahası genişletilecek.

Direnişin 9. gününde kampta kalanlar güne motorlu testere sesleri ile uyandı. Muğla Valiliği'nin yaptığı 'durduruldu' açıklamasına rağmen kesim, bu sabah yeniden başladı.

Dün 10-15 yaşındaki genç çam fidanlarının kesilmeye başlanması ile arbede yaşanmış, kesim köylülerin müdahalesi ile yarım kalmıştı. Şok içerisinde çadırlarından dışarı çıkan köylü ve çevreciler kampın etrafının jandarmalarla çevrilmiş olarak gördü.

kapak.jpg

AĞAÇ KESİMİ YENİDEN BAŞLADI

T24'te yer alan habere göre Aynı bölgedeki ağaçların kesimi için bu sabah 06.30'dan itibaren işçilerin jandarmanın aldığı önlemlerle yeniden kesime başladığı görüldü.

Jandarmanın kesim alanına giderken kamp alanının içinden geçmeleri dikkat çekti. Bölgedekiler abluka altına alınırken Akbelen Ormanı'nda hareketlilik sürüyor. Ablukadan çıkışa izin vermeyen jandarma direniş alanındaki mutfak bölümüne kadar ilerledi.

Muğla Çevre Platformu üyesi Neşe Tuncer “Telefonlar çalışmıyor kimseye ulaşamıyoruz, şu anda kamp alanının tam sınırına gelip barikat kurmuşlar, motorlu testere ile kesimler devam ediyor. İlk kez kamp alanın bu kadar yakınına gelip barikat kurdular” dedi. Bölgede telefonların çalışmadığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN