Akşener: Saray sizinse Saraçhane bizimdir, zulüm sizinse sandık bizimdir

Akşener: Saray sizinse Saraçhane bizimdir, zulüm sizinse sandık bizimdir

İBB Başkanı İmamoğlu'nun hapis cezası almasının ardından altılı masa liderleri İmamoğlu'na destek vermek için Saraçhane'de açıklamalarda bulundu. İYİ Parti lideri Akşener de yaptığı konuşmasında iktidar tepki göstererek "Saray sizinse Saraçhane bizimdir, zulüm sizinse sandık bizimdir. " dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada hapis cezası alması ve siyasi yasak getirilmesinin ardından İmamoğlu, dün Saraçhane'de toplanma çağrısı yapmıştı. Saat 16.00 itibariyle Saraçhane'de toplanan kalabalığa ilk hitap eden isim İmamoğlu oldu. İmamoğlu'nun ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu. Akşener de Saraçhane Meydanı'nda İmamoğlu'na destek vererek açıklamalarda bulundu. Akşener yaptığı konuşmasında iktidara tepki göstererek "Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Geldikleri gibi giderler. Geldikleri gibi gittiler. Geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler. Demokrasi bizimdir, sandık bizimdir, bu irade bizimdir. "

Kürsüye çıkan Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Bugün burada büyük bir haksızlık için toplandık. 100 yıl önce olduğu gibi bugün de “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyenler burada. İstanbul’dan haykıranları duymadıkları anda biz Saraçhane’deyiz. Siz diyorsunuz ki “Saray sizinse Saraçhane bizimdir” 16 milyon İstanbullunun iradesi burada. Size bize terörist deseler de haksız yere Ekrem kardeşimi yargılasalar da bu irade, bu yürek, bu cesaret bu demokrasi aşkı bu sandıkta verilecek cezanın ortaya koyduğu irade gösteriyor ki artık 16 milyon İstanbullunun dışında 85 milyon Türkiyelinin de Ekrem İmamoğlu’nun yanında olduğunu görüyoruz. Hiçbir haksızlık sonsuza kadar sürmez. Geldikleri gibi giderler. Geldikleri gibi gittiler. Geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler. Demokrasi bizimdir, sandık bizimdir, bu irade bizimdir. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN