Altılı masadan görüşme sonrası paylaşım: Liderlerden Kılıçdaroğlu'na teşekkür mesajı

Altılı masadan görüşme sonrası paylaşım: Liderlerden Kılıçdaroğlu'na teşekkür mesajı

Altılı masa CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde ikinci tur görüşmesi gerçekleştirdi. Toplantının ardından liderler sosyal medya hesabından ev sahibi Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerini iletti.

Altılı masanın ikinci turunun ilk toplantısı bugün CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saat 14.00'de başlayan toplantıda 4,5 saat sonra altı liderden ortak açıklama geldi. Açıklamada Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Süreci Yol Haritası konusunda yapılan çalışmaların değerlendirildiği, bu konudaki çalışmaların tamamlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmasının karar alındığı ve Türkiye’nin temel politika alanları için ortak bir çalışma grubu kurulmasına, Türk halkının menfaatleri doğrultusunda ortak politikalar belirlenmesine, bu politikaların ortak taahhütler olarak kamuoyuna ilan edilmesine karar verildiği belirtildi.

Açıklama sonrası liderlerin toplantı harici görüşmeleri 2 saat boyunca devam etti. Altı muhalefet partisi lideri, saat 20.50 itibarıyla CHP Genel Merkezi’nden çıkış yapmaya başladı. Liderlere araçlarına ulaşana kadar CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu eşlik etti. Kılıçdaroğlu, liderleri uğurladıktan sonra partisinin genel merkezine dönüş yaptı.

Görüşmenin ardından liderler sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak ev sahibi Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Liderlerin paylaşımları şöyle:

KILIÇDAROĞLU: ORTAK ADAYIMIZ TÜRKİYE’NİN 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK

“Ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak, ülkemizde toplumsal huzur ve barış sağlanacak, adalet tesis edilecek, Cumhuriyet’imiz demokrasi ile taçlanacak”

“Yarının Türkiye'sini inşa etmek için kamuoyu ile paylaştığımız temel ilkeler ve hedefler doğrultusunda bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduğumuz, ev sahipliğimizde gerçekleşen toplantıya katılan tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum. Bizler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ni hazırlayan altı siyasi parti olarak kararlıyız; ortak adayımız Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak, ülkemizde toplumsal huzur ve barış sağlanacak, adalet tesis edilecek, Cumhuriyet’imiz demokrasi ile taçlanacak!”

AKŞENER: ZENGİN, MUTLU VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE'NİN İNŞASI İÇİN KURDUĞUMUZ ORTAK AKIL PLATFORMUNUN BU DEĞERLİ TOPLANTISI İÇİN TÜM GENEL BAŞKANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Zengin, mutlu ve güçlü bir Türkiye'nin inşası için kurduğumuz ortak akıl platformunun bu değerli toplantısı için, başta ev sahibi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum.”

5508735.jpg

DAVUTOĞLU: SÖZ VERİYORUZ, TÜRKİYE RAHAT NEFES ALACAK

“Sizlere söz veriyoruz, Türkiye rahat nefes alacak. Nazik ev sahipliği için CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile değerli katkıları için tüm genel başkanlara teşekkür ediyorum. Biz kazanacağız.”

5508737.jpg

BABACAN: DEĞERLİ GENEL BAŞKANLARLA YARININ TÜRKİYE'Sİ ADINA ÖNEMLİ KARARLAR ALDIK

“Bugün değerli genel başkanlarla yarının Türkiye’si adına önemli kararlar aldık. Toplantımıza ev sahipliği yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm genel başkanlara teşekkürlerimi sunuyorum.”

5508733.jpg

KARAMOLLAOĞLU: YENİ BİR BAŞLANGIÇ VE İNŞA SÜRECİ İÇİN KARARLILIKLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

“Yeni bir başlangıç ve yeni bir inşa süreci için kararlılıkla ve emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Milletimiz müsterih olsun. Bu adaletsiz düzene birlikte son vereceğiz! Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, değerli genel başkanlara teşekkür ediyorum.”

5508736.jpg

UYSAL: DEMOKRASİNİN HAKİM OLDUĞU BİR TÜRKİYE’Yİ KURMAYA KARARLIYIZ

“Milletimizin hiçbir ferdinin inancı, kimliği, dünya görüşü ve yaşam tarzı sebebiyle ötekileştirilmeyeceği, ‘eşit vatandaşlık hukuku’nun muhakkak işletileceği, kaynakların heba edilmediği, demokrasinin hakim olacağı bir Türkiye'yi kurmaya kararlıyız. Bu kararlılıkla biz kazanacağız. Milletimizi 20 yıllık kronikleşmiş sorunlarından kurtarmak ve yaşanabilir bir Türkiye'yi inşa etmek iradesiyle ikinci turuna başladığımız toplantıların ilkinde, öncelikle ev sahipliği dolayısıyla CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve tüm liderlere teşekkür ediyorum.”

5508734.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN