Ankara’nın eski semtlerindendi… Herkesin ağzı açık kaldı! Belediye 1 gecede karar verdi hemen uyguladı

Ankara’nın eski semtlerindendi… Herkesin ağzı açık kaldı! Belediye 1 gecede karar verdi hemen uyguladı

Tüm Ankaralılar bu kararla şaştı kaldı. Ankara'nın o ilçesinde yaşayanlar yalnızca bir gecede büyük şok yaşadı. Belediye tarafından alınan o karar ile birlikte her şey tamamen değişti. İşte Ankaralıları şaşkına çeviren o olay…

Ankara'nın en eski mahallelerinden olan Yukarı Dikmen’in ismi yalnızca bir gecede alınan karar ile değiştirildi. Çankaya Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda mahallenin yeni ismini duyanlar da şaşkına döndü. Çankaya Belediye Başkanı Alperen Taşdelen'in aldığı karardan memnun olmayan vatandaşlar ise çözüme hukuki yollarda aramayı seçti.

BİR GECEDE DEVRİM GİBİ KARAR

Ankara'nın en eski mahallelerinden olan Yukarı Dikmen artık yeni ismiyle anılacak. Çankaya Belediyesi tarafından alınan karar ile birlikte Yukarı Dikmen’in yeni ismi Sakarya Mahallesi olarak değiştirildi. Çankaya Belediye Başkanı Alperen Taşdelen'in aldığı karardan memnun olmayan vatandaşlar ise konuyu mahkemeye taşıdı.

yukari-dikmen.jpg

“SAKARYA'YA ALIŞAMADIK”

Yukarı Dikmen Mahallesi Muhtar Azası Emel Nazlıcan, kendilerine resmi bir yazı gelmeden alınan kararın hayata geçirilmesine tepki gösterdi. Mahalle isminin neden değiştirildiğine dair bir fikirleri olmadığını ifade eden Nazlıcan, Sakarya'ya alışamadıklarını belirterek yeniden Yukarı Dikmen isminin verilmesi gerektiğini söyledi. Nazlıcan, “Burası bizim köyümüz olduğu için Dikmen köyü olarak devam etmesini isteriz. Kimse gerekçesini bilmiyor. E-Devlet'te işlem yaparken problem yaşıyorlar" sözlerini dile getirdi.

HERKES TEDİRGİN OLUYOR

Resmi işlemlerde vatandaşların problem yaşadığına değinen Nazlıcan, Dikmen Mahallesi yerine Sakarya Mahallesi olarak görülen ismi tedirginlik yarattığını belirtti. Pasaport başvurusunda bulunacak kişilerin seçenekler arasında Yukarı Dikmen’i görememesi tepkilere neden oldu.

Yukarı Dikmen Mahallesi'nin adının "Sakarya" olarak değiştirilmesine mahalleliden tepki - 24 Saat Gazetesi

Dikmen Köyü Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Canip Nazlıcan, konu hakkında tüm mercilere başvuruda bulunduklarının altını çizdi. Konunun yargıtaya ulaştığını altını çizen Nazlıcan, Çankaya Belediye Başkanı Alperen Taşdelen'e tepki gösterdi. Nazlıcan, "Çankaya Belediyesine gitti arkadaşlarım. Yukarısı Dumlupınar Mahallesi olmuş, burası da Sakarya Mahallesi. Burası 400 senelik Dikmen köyü. Köyümüzü aldın, bir tek Dikmen kaldı. Şimdi o da gitti. Yarın benim torunlarım 'Nerelisin?' dese Sakarya Mahallesi'ndeyim ben. Şurada Dikmen kalsa ne olur kalmasa ne olur. Şurada seçime 4 ay var. Sen neden bunu yapıyorsun" açıklamalarında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ GÖSTERDİ

Mahalle sakinlerinden Abidin Nazlıcan ise Belediye Başkanı Alperen Taşdelen'e Seslendi. “Köyümüze sormadan neden bunları yaptılar” ifadeleri ile tepki gösteren Abidin Nazlıcan, “Ölünceye kadar da olsa yine de Dikmen köylüyüm” sözlerine aktardı. Doğduğu ve büyüdüğü yerin burası olduğunu belirterek duruma tepkisini gösteren Nazlıcan, Sakarya demeyeceğinin de altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN