Apartman aidatı dolar gibi uçtu! Uzmanlar duyurdu: Yüzde 25 sınır şartı…

Apartman aidatı dolar gibi uçtu! Uzmanlar duyurdu: Yüzde 25 sınır şartı…

Artan kira fiyatlarından sonra bu kez de aidat ücretleri vatandaşın belini büküyor. Kira fiyatlarını getirilen %25'lik zam sınırının ardından aidat fiyatları da kira fiyatlarını solladı geçti. Bir rezidansta istenen 25.000 TL'lik aidat ücreti ortalığı karıştırdı. fırsatçılıkta sınır tanınmıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Yılların en tartışmalı konuları arasında yer alan kira fiyatları vatandaşın belini bükerken bu kez de aidat ücretleri gündeme gelmeye başladı. Devlet tarafından kira fiyatlarına %25'lik sınır getirilirken istenen aidat ücretleri herkesi şaşkına çevirdi. Vatandaştan istenen aidat ücretleri kira fiyatlarını solladı geçti. Kira fiyatından daha yüksek aidat ücreti isteniyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KİRA FİYATLARINDAN DAHA YÜKSEK İSTENİYOR

Önceleri kira ücretleri aidat fiyatlarından yüksek olurken şimdilerde istenen aidat ücretleri kira fiyatlarını da geçti. Devlet tarafından getirilen %25'lik düzenleme ile birlikte kira artışları sınırlandırılırken bu kez de aidat ücretleri vatandaşın cebini yakıyor. Son açıklamalar ile birlikte aidat fiyatları kira fiyatlarını geride bıraktı. Sınırlandırması olmayan aidat ücretleri asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte rekora koşuyor.

ev-dahibi-kiraci-tartisma.jpg


25.000 TL AİDAT İSTENİYOR

Gayrimenkul uzmanı Nilüfer Kas, aidat yüküne işaret ederek vatandaşların bir kira bedeli kadar aidat ödemek durumunda kaldığını söyledi. Üsküdar'da bilinen bir Rezidansta 4,5+1 daire için istenen aidat tutarının 25.000 TL olduğunu belirten Kas, “Kadıköy'de yine bilinen bir sitede dairelerin aidatı bin dolar, kiraları geçmiş durumda. Akıllara yatmayan bir kalem varsa mutlaka itirazda bulunulmalı, o giderlerin nelere gittiğini görsünler." sözlerini dile getirdi. Yaşanan kira artışlarını ele alan Kanal D Haber artışların önüne geçmek için site gider kalemlerinin azaltılması gerektiğini vurguladı.

kira-sozlesmeleri.jpg

AİDAT ÜCRETLERİ CAN YAKIYOR

Bu kez de aidat ücretleri can yakmaya başladı. Aidat ücretleri artmaya devam ederken vatandaşın isyanı da artmaya başladı. Yüksek aidat ücretleri hakkında tepkisini dile getiren vatandaşlar "Büyük site var aidatı şuan 9 bin TL", "Yükselen aidatlara ek bir hizmet alamıyoruz", "Aidatlara da bir düzenleme getirilirse çok seviniriz" yorumlarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN