Araç muayenesi yaptıracaklar dikkat! Fazladan ödemeyin, o ücrette yüzde 85 indirim yapıldı

Araç muayenesi yaptıracaklar dikkat! Fazladan ödemeyin, o ücrette yüzde 85 indirim yapıldı

Artan fiyatlarla birlikte araç muayenesi ücretleri de bir hayli yükselmiş, çoğu sürücü araç muayenesi yaptırmıyordu. Yeni düzenlemeyle milyonlarca araç sahibini ilgilendiren araç muayenesinde yeni dönem başladı. İşte, araç muayenesinde indirim yapılan o ücret...

Sürücüleri araç muayenesine teşvik etmek için yeni bir düzenleme yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Muayenenin son gününü geçirenler için bir kolaylık sağlanacak.

SON MUAYENE TARİHİNİ GEÇİRENLERİ İLGİLENDİRİYOR

Araç muayene yaptırma süresini 12 Mart 2023 itibarıyla geçirmiş vatandaşlar 30 Eylül 2023'e kadar muayenelerini yaptırdıkları takdirde, her ay için hesaplanacak yüzde 5 fazla yerine aylık yüzde 0,75 olarak hesaplanan tutarı ödeyecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan '7440 Sayılı Kanunun 10'uncu Maddesinin Yedinci Fıkrasına (Araç Muayenelerine) Dair Tebliğ (Seri No: 1)' Resmi Gazete'de yayımlandı.

arac-muayene-ucreti-ne-kadar.jpg

YÜZDE 5 YERİNE YÜZDE 0,75 OLARAK HESAPLANACAK

Buna göre, Karayolları Trafik Kanunu uyarınca araç muayenesini süresinde yaptırmamış olanların, 30 Eylül 2023'e kadar araç muayenelerini yaptırmaları durumunda, muayene süresi geçirilen her ay ve kesri için hesaplanması gereken yüzde 5 fazla yerine Kanun'un yayımlandığı tarihe kadar Yİ-ÜFE aylık değişim oranları, Kanun'un yayımlandığı tarihten (yayımlandığı ay dahil) araç muayenelerinin yapıldığı tarihe kadar her ay ve kesri için aylık yüzde 0,75 oranı esas alınarak hesaplanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN