Asgari ücret 17 bin 400'e çıkacak ama... Ünlü ekonomist açıkladı çalışanlar sevinse mi üzülse mi bilemedi

Asgari ücret 17 bin 400'e çıkacak ama... Ünlü ekonomist açıkladı çalışanlar sevinse mi üzülse mi bilemedi

Asgari ücretle ilgili merakla beklenen zam oranıyla ilgili bomba rakam geldi! Ünlü ekonomist açıkladı çalışanlar sevinse mi üzülse mi bilemedi! Asgari ücret 17 bin 400'e çıkacak ama...

Ocak ayı yaklaşırken asgari ücret zammı merakla aratılan konular arasında öne çıkıyor. Kimi enflasyonla mücadele kapsamında yüksek oranda zam yapılmasını beklemiyorken kimi de zamların yüksek olması gerektiğini savunuyor. Uzman isim konuya açıklık getirdi.

ASGARİ ÜCRET 17.400 TL OLACAK

lira-hesap-makinesi-o33c-cover.jpg

Ünlü ekonomist Turhan Bozkurt, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, 2024 yılı itibarıyla asgari ücret tahminini belirtti. Bozkurt’un paylaşımına göre 2024 yılı itibarıyla asgari ücret 17.400 TL olabilir.

Yeni asgari ücretle ilgili tahminlerini belirten ekonomist Bozkurt, bu tutarın bir kaç ay içinde açlık sınırının altında kalacağını belirterek bu rakamın da düşük bir rakam olduğuna dikkat çekti.

Bozkurt yaptığı yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Asgari ücret 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 17.400 TL'ye çıkabilir. Birkaç ay geçmeden o tutar dahi açlık sınırının altında kalacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN