Asıl şimdi kavrulacağız! Şoke eden açıklama az önce geldi: Bildiğiniz sıcakları unutun

Asıl şimdi kavrulacağız! Şoke eden açıklama az önce geldi: Bildiğiniz sıcakları unutun

Son dakika haberi... Temmuz ayı ile birlikte hava sıcaklıkları hızla artmış durumda. Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıklar 30 dereceyi aşmış durumda. Sıcaklardan bulanan vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları daha da artacak mı? Hava ne zaman serinleyecek?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. El Nino'dan kurtuluş yok! Uzmanlar son dakika olarak uyardı. Bildiğiniz sıcaklıkları unutun! O tarihlerde hava sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak!

Tüm yurtta etkili olan El Nino hava sistemi sıcaklıkları hızla artmış durumda. Afrika sıcaklıkları bölge bölge yayılırken İstanbul'da hava sıcaklığı 30 dereceyi aşmış durumda. Vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları daha da artacak mı? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Bildiğiniz tüm sıcaklıkları unutun! Uzmanlar son dakika olarak uyardı, El Nino'dan kurtuluş yok. O tarihte cehennem sıcaklıkları geliyor. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre sıcaklıkların ülke genelinde 2 - 4 derece artması bekleniyor. Öte yandan AKOM'un yazılı olarak yaptığı açıklamada hava sıcaklığının batı bölgelerde mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyredeceği belirtilmişti. İç kesimlerde mevsim normalleri civarında, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Pazar gününden itibaren iç ve doğu kesimlerde biraz azalacağı tahmin ediliyor. Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor, kuzeydoğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

gfgfgf-2023-07-14t160705-643.jpg

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

UZMANLARDAN KORKUTAN AÇIKLAMA: BİLDİĞİNİZ TÜM SICAKLARI UNUTUN

4 Temmuz'da El Nino'nun tüm dünyada etkili olduğunu belirten Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), kayıtlardaki "en sıcak haftanın" yaşandığını ve küresel ortalama sıcaklığın El Nino yılı olan 2016'daki 16,94 dereceyi 0,3 derece aşarak 7 Temmuz'da 17,24'ye ulaştığını bildirdi. Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi'nden yapılan açıklamada, dünyanın birçok bölgesinde sıcak hava dalgaları yaşanırken, rekor seviyede yüksek deniz yüzeyi sıcaklığının günlük sıcaklık rekorları kırılmasının arkasındaki temel neden olduğu ifade etti.

ASIL ŞİMDİ KAVRULACAĞIZ!

WMO Bölgesel İklim Tahminleri Servisi Birim Başkanı Wilfran Moufouma-Okia, bu seneki Temmuz ayının diğer yıllara göre daha da sıcak geçeceğini belirterek, "El Nino, daha önce 2015-2016'da yaşandı ve 2016, şu anda kayıtlardaki en sıcak yıl. Son günlerdeki rekor sıcaklıklar Pasifik'te deniz yüzeyi sıcaklığını artıran El Nino koşullarının ortaya çıktığı dönemde meydana geldi. Ancak El Nino etkisi genellikle aralık ayı civarında, yani kış döneminde sıcaklıklarda etkisini göstermeye başlar. Bu nedenle son dönemde görülen rekor sıcaklıklarda El Nino etkisini araştırmak gerekir ama El Nino etkisinin sıcaklıklarda tam olarak görülmesiyle daha sıcak bir yıl sonu yaşanma ihtimali oldukça yüksek." uyarısında bulundu.

gfgfgf-2023-07-14t160640-061-001.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

14 TEMMUZ 2023 CUMA GÜNÜ

h1.png

15 TEMMUZ 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

2h2.png

16 TEMMUZ 2023 PAZAR GÜNÜ

h3.png

17 TEMMUZ 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4.png

18 TEMMUZ 2023 SALI GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN