Avrupa'nın çöpü Türkiye'ye geliyor: İhracatta lider

Avrupa'nın çöpü Türkiye'ye geliyor: İhracatta lider

Avrupa Birliği’nin istatistik kurumu Eurostat, 2022’de ihraç edilen 32 milyon ton atığın en fazla Türkiye’ye gönderildiğini açıkladı. Türkiye bu oranla AB’nin toplam atık ihracatının yüzde 39’unu aldı.

Avrupa Birliği (AB), 2022’de birliğe üye olmayan ülkere 32,1 milyon ton atık ihraç etti. Eurostat’ın açıkladığı verilere göre Türkiye AB'den 12,4 milyon tonluk hacimle toplam atık ihracatının yüzde 39’unu aldığını kaydetti. Bu da Türkiye'nin AB'den en fazla atık ihtacatı yapan ülke konumuna getirdi.

PLASTİK ATIK İTHALATINDA DA BİRİNCİ OLMUŞTU

Türkiye 2022’de AB’de en fazla geri dönüştürülebilir plastik atık ithal eden ülkelerin arasında da birinci olmuştu.

1kapak.jpg

Euronews Türkçe’nin haberine göre ikinci en büyük varış noktası 3,5 milyon ton atık alan Hindistan olurken, onu 2 milyon tonla Birleşik Krallık, 1,6 milyon tonla İsviçre, 1,6 milyon tonla Norveç, 1,6 milyon tonla Mısır takip etti.

Pakistan’a 1,2 milyon ton, Endonezya’ya 1,1 milyon ton, Fas ve Amerika Birleşik Devletleri 800 biner ton atık ihraç edildi.

DEMİRLİ METAL ATIKLARIN ÜÇTE İKİSİ TÜRKİYE’YE

AB’den ihraç edilen tüm demirli metal atıkların neredeyse üçte ikisini (yüzde 60) oluşturan 10,7 milyon ton Türkiye’ye ihraç edildi.

Ayrıca 4,9 milyon ton, yani AB’nin atık ihracatının yüzde 15’ini oluşturan önemli miktarda kağıt atığı da Türkiye’ye gönderildi. Toplam kağıt atığı ihracatının yüzde 30’unun varış noktası olan Hindistan bu alanda ilk sırayı aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN