Babacan: Rahmetli Özal'ın kemiklerini sızlattılar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin açılış kongresinde konuştu. Dövize Endeksli Mevduat Sistemi'ni eleştiren Babacan, 1989 yılında dönemin başbakanı Özal'ın 'Dövize Çevrilebilir Mevduat' hakkında söylediği 'bilgisizliğin vesikası' sözlerine vurgu yaparak "Bu hafta yaptığınız açıklamalarla Özal'ın kemiklerini sızlattınız" dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, dün Kilis Kongresi'nin ardından bugünde 1. Olağan Osmaniye İl Kongresi'nin açılışında konuştu. İktidarın yakın tarihte aldığı ekonomi kararların ülkenin geleceğini kararttığını ifade eden Babacan, "Nas diye finansal sisteme baltayla girdiler" diyerek, alınan karar hakkında dönemin Başkanı Turgut Özal'ın son taksidini ödediği ve bilgisizlik olarak tanımladığı sisteme ilişkin, "Alınan kararla Özal'ın kemiklerini sızlattılar" diye konuştu.

Babacan'ın konuşmasından önce çıkanlar şöyle:

Bugün şehitler diyarındayız. Antik kentleriyle tarih mirası olan Osmaniye'deyiz. Kilis'in selamı ile geldik. Osmaniye'de böyle bir heyecanı görmek müthiş. Burada demokrasi meydanı kurulmuş.

Bugünkü iktidarın irili ufaklı ortakları Türkiye'yi karanlık bir tünele koydu. Bu tünelde yolsuzluk var, koca ülke bu iktidarın elinde can çekişiyor. İktidar artık ülkeyi yönetemiyor. Her alanda krizler büyüyor. Çoklu bir sistem krizinin içindeyiz.

Asgari ücret adeta kar gibi eriyor. Hele hele 2022 yılına girelim göreceğiz ki asgari ücret sembolik kalacak. Sorunun özünde enflasyon var. Gelecek sene aynısını yaşayacağız. Yine fiyatlar önden koşacak. Nefes alamıyoruz. Her gün fakirleşiyoruz.

RAHMETLİ ÖZAL'IN KEMİKLERİNİ SIZLATTILAR

Yerli ve Milli neyimiz varsa batırdılar. Karar verin yüksek kur mu istiyorsunuz düşük kur mu? Faiz ödemelerini dövize bağladılar. Rahmetli Özal, bu uygulamayı 1989'da son ödemelerini yapıp hayatımızdan çıkarmıştı. Bu hafta yaptığınız açıklamalarla Özal'ın kemiklerini sızlattınız. Millet uzaya gidiyor, bizimki 1900'lü yıllara gidiyor. Bu millet 70 ve 80'lerde büyük bedel ödedi.

SAHTE ZAFER İÇİN DÖVİZ SATTILAR

Sırf Sayın Erdoğan'a sahte zafer yaratmak için ne yaptılar? Merkez Bankasına arka kapıdan döviz sattırdılar. Kendi vatandaşını dövizle borçlandırıyor. Bu yarınlara ipotek koymaktır. Erdoğan nas diye diye finansal sisteme baltayla, kazmayla dalmadan önce, dolar kuru 8,30 idi. Türk lirasının esamesi okunmuyor. Türk lirası kazanıp, Türk lirası harcayan vatandaşlar olarak, her gün batıyoruz

NAS DİYE FİNANSAL SİSTEME BALTAYLA GİRDİLER

Her fırsatta yerli ve millî diyen iktidar, yerli ve milli neyimiz varsa aslında dibe batırdı. 2 günde 7 milyar doları cayır cayır yaktılar bunu neden açılamıyorsunuz. Bu yolun sonu fakirlik ve enflasyon. 130 milyar dolar sattılar ya. O akraba bakanla beraber arka kapıdan sattılar. Merkez Bankası kuru düşürmeye çalışıyor, diğer yandan vatandaşlarımız dolar alıyor olay bu. Erdoğan nas diye diye finansal sisteme baltayla girdi. Sayın Erdoğan, vatandaş yanlış tezlerinizin deneme tahtası değil.

'TÜCCAR' BENZETMESİ

Günü kurtarmaya çalışan müflis bir tüccar gibi davranıyorlar. Bir de rotayı ben çiziyorum diyen Çin muhibbi Doğu Perinçek'in ve Beştepe'deki kerameti kendilerinden menkul, üç beş danışmanın aklıyla anlık kararlarla ülkemizin yarınlarını karartıyorlar.

HAZİNE'NİN BORÇUYLA ALAKALI NAS YOK MU?

130 milyarlık rezerv bizim olduğumuz ve Merkez Bankası'nın bağımsız olduğu dönemde biriktirildi. Merkez Bankası emir kulu olunca gizli saklı rezervleri arkadan satıyor. Dün akşam Cumhurbaşkanı bir laf etmiş. Yüksek faiz isteyenler Sorusçular. Eylül'den bu yana Hazine'nin yüzde 17'lik borcu şu an yüzde 25'e çıktı. Hazine'nin borcuyla alakalı bir Nas yok mu? Bu yüzde 25'i 5 yılda ödeyeceğiz.

84 MİLYONU BAE'YE DÜŞMAN ETTİLER

Mesele Soros değil. Haftanın düşmanı panosu. Oraya kimi koyuyorsa o hafta o düşman oluyor. Soros dese 'para getireyim', hemen dost olur. Daha önce BAE için hain demiyor muydu? Sonra ne oldu veliaht prens geldi devlet töreniyle karşıladı. 'Denize düşen yılana sarılır' diyorsan açıkla. Paraya çok ihtiyacın varsa açıkla. 5 yıl boyunca 84 milyon insanı bu ülkeye düşman belletin.

İLK SEÇİMDE YETKİYİ ALACAĞIZ

İlk seçimde yetkiyi alacağız. Hükümetin bıraktığı ekonomi enkazını kaldırıp, hep beraber ekonomiyi teslim almaya geliyoruz. Daha evvel bu ülkeyi nasıl iki kez krizden çıkardıysak, yine biz çıkaracağız. Daha evvel nasıl ki ortak akıl ve istişare ile ülkemizi yoksulluktan çıkarttıysak, yine biz çıkartacağız.

İÇİMİZ YAN YANA TARIMDA ÇÖKÜŞÜ İZLİYORUZ

İçimiz yana yana tarımdaki çöküşü izliyoruz. Çukurova'nın bereketli topraklarında emekçilerimiz üretemez oldu. Bu şehrimiz, tarım üretimi ile dönüyor idi. Şimdi he bölümde çarklar yavaş yavaş duruyor. Bazıları artık ekmekten dikmekten vazgeçiyor. Mazot dünyanın parası, gübre kullanamayan var. Az kullanan var. Bu ne demek? Hasadın düşmesi demek. Tarımda şu an çok kuvvetli ithalat lobisi var. Ama çiftçinin sesini duymuyorlar.

TARIMA VE ÇİFTİÇİYE DESTEK

Biz gübre maliyetini yüze 50'nin devlet olarak karşılayacağız. Tarım ve Ziraat Bankası'nın borçlarını faizlerini sıfırlayacağız. 2 yıl ödemesiz uzun vaade olacak. Traktöre haciz diye bir şey yok. Hayvancılıkla uğraşanlara yüzde10 destek vereceğiz. Sulamada yatırımlarımızı tamamlayacağız.

SULAMA KANALLARININ MALİYETİ BİR İSTANBUL PROJESİ ETMİYOR

Hesap ettik Türkiye'de bütün sulama kanallarının maliyeti bir kanal İstanbul projesi etmiyor. Önceliğim rant diyorsan Kanal İstanbul'u yap. Ama bizim önceliğimiz vatandaş. Şu an kötü yönetimin ağır sonuçları tarımda da yaşanıyor. Demokrasi ve atılım için durmadan çalışacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN