Babacan'dan Sinan Ateş açıklaması: Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli'de Sinan Ateş'in Ankara'da uğradığı suikasta ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Babacan, 14 aydır aydınlatılamayan cinayeti ve suçluların serbest bırakılması için yapılan girişimleri eleştirerek, AK Parti ve MHP'li vatandaşlara vicdanlı ve ahlaki bir duruş çağrısı yaptı.

Denizli'de DEVA Partisi tarafından düzenlenen ve 600 kişinin katıldığı iftar yemeğinde, Ali Babacan, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Ramazan'ın manevi atmosferinde bir araya gelen katılımcılara seslenen Babacan, Sinan Ateş'in Ankara'da uğradığı suikast ve babası Musa Ateş'in yaşamını yitirmesi üzerine duygu yüklü bir konuşma yaptı.

Babacan, "Dün, Ramazan'ın ilk günüydü ve ne yazık ki Ankara'da bir masaya Ramazan neşesi gelmedi" diyerek başladığı konuşmasında, Sinan Ateş cinayetinin adalet önünde çözülmemiş olmasına dikkat çekti. 14 aydır süren ve sürekli savcı değişikliğiyle gündeme gelen soruşturmanın adaletin geciktirildiğini vurgulayan Babacan, suçluların serbest bırakılması için uğraşanların, yıllardır ülkeyi yöneten ve çetelerle iç içe geçmiş kişiler olduğunu belirtti.

'ÇETECİLERE KARŞI GELİN'

Babacan, geçmişte birlikte yol yürüdüğü iktidardakilerin bu duruma göz yumduğunu, AK Parti'ye gönül vermiş insanların ise her şeyi bildiği halde şimdilik suskun kaldığını söyledi. AK Parti ve MHP'li vatandaşlara seslenen Babacan, "Tarihteki yerinizi alın ve bu çetecilere karşı gelin" diyerek, vicdanlı ve ahlaki duruş çağrısında bulundu.

"Bu mübarek Ramazan ayında, haksızlığın karşısında durun ve konuşun. Çünkü biliyoruz ki, ‘Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır’" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Babacan, Musa Ateş'e Allah'tan rahmet, ailesine ise sabır ve başsağlığı diledi.

Babacan, adaletin er ya da geç yerini bulacağına, Sinan Ateş'in katillerinin ve arkasındaki çetelerin adalet önünde hesap vereceklerine inancını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN