Bahçelievler'de HDP binasına silahlı saldırıda yeni gelişme! Sanığa hapis cezası

Bahçelievler'de HDP binasına silahlı saldırıda yeni gelişme! Sanığa hapis cezası

Bahçelievler’de HDP ilçe binasına silah ve bıçakla girerek bazı kişilere tehdit ve hakarette bulunan M.E.S., mahkeme tarafından toplam 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bahçelievler’de 2021 yılında HDP İlçe Teşkilatı’na silah ve bıçakla girerek bazı kişilere hakaret ve tehditlerde bulunduğu iddia edilen M.E.S. hakkında yargılaması tamamlandı. Mahkeme, sanığı toplam 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırırken, bazı suçlar yönünden hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

28 Aralık 2021’de meydana gelen olayda, M.E.S., sosyal medya üzerinden kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü kişilere karşı HDP İlçe Binası’na giderek bıçak ve tabancayla hakaretlerde bulunmuş, çıkan arbede sonrasında binadan ayrılmıştı. Olay sonrası gözaltına alınan sanığın yargılaması Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Önceki celse cumhuriyet savcısı, sanığın bazı eylemlerinin ‘öldürmeye teşebbüs’ suçunu oluşturmadığını, bazı müştekiler yönünden ise yeterli delil bulunmadığını belirtti. Savcılık, sanığın R.D.’ye yönelik ‘silahla kasten yaralama’ ve tüm müştekilere yönelik ‘birden fazla kişiye karşı zincirleme hakaret’ suçlarından 11 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etmişti.

Duruşmada son sözünde suçlamaları reddeden M.E.S., beraatini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığı müştekilere yönelik ‘silahla tehdit’ ve R.D.’ye yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından toplam 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Üç müştekiye yönelik ‘hakaret’ ve İ.G.’ye yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçları yönünden ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN