Beklenen kar yağışı o gün geliyor... Balkanlar'dan gelecek tüm Türkiye'yi vuracak! O tarih için plan yapanlar dikkat

Beklenen kar yağışı o gün geliyor... Balkanlar'dan gelecek tüm Türkiye'yi vuracak! O tarih için plan yapanlar dikkat

Son dakika haberi... Yeni yılda beklenen kar yağışı sonunda geliyor. Aralık ayının son haftasından beri etkisini gösteren soğuk hava dalgası etkisini iyice arttırdı. Hatta İstanbul'un bazı bölgelerinde yer yer kar yağışları görülmüştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Pazar günü 22 ilde pazartesi günü ise 28 ilde kar yağışının görüleceğini söylemişti. Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, beklenen tarihi açıkladı. Balkanlar'dan geliyor! Tüm Türkiye beyaza bürünecek.

Ocak ayı itibari ile tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası şiddetini iyice arttırdı. İstanbul'un bazı yüksek kesimlerinde kar yağışı görülürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Pazar günü 22 ilde Pazartesi günü ise 28 ilde kar yağışının yaşanmasının beklendiğini ifade etmişti. Gelen uyarı sonrası İstanbul'da kar yağışı önlemleri alınırken Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den çok kritik uyarılar geldi. Beklenen kar o tarihte geliyor. Tüm Türkiye beyaza bürünecek. O tarihlerde sakın dışarı çıkmayın.

BEKLENEN KAR YAĞIŞI O GÜN GELİYOR! ÜNLÜ UZMAN TARİH VERDİ

Yeni yılla birlikte Sibirya soğukları Trakya üzerinden ülkemize giriş yaptı. İlk kar heyecanı Silivri'de yaşanırken İstanbul'un bazı yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmüştü. Bu doğrultuda yeni açıklamalarda bulunan ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi.

dfbdf-17.jpg

Kuru soğuklar tüm İstanbul'u etkisi altına alırken tüm vatandaşlar kar yağışının ne zaman olacağını sorgulamaya başladı. Yeni yıla sayılı günler kala tüm İstanbulluları kar heyecanı sarmış ve Pazartesi gecesi bazı bölgelerde yer yer kar yağışı görülmüştü.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika olarak güncel hava durumu tahminini paylaştı. Açıklanan rapora göre, ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor. Ancak yağışların Pazar günü 22 ilde, Pazartesi günü ise 28 ilde kendini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Pazar ve Pazartesi günü yaşanması beklenen kar yağışı konusunda vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Pazar günü kar yağışı beklenen 22 il şöyle:

Ankara, Eskişehir, Bolu, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Tunceli, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane.

Pazartesi günü kar yağışı beklenen 28 il şöyle:

Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan.

İSTANBUL'DA KAR ÇALIŞMALARI HIZLANDIRILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika uyarısı sonrası ülke genelinde kar önlemleri alınmaya başlandı. Kentte birçok yol kenarında tuz kutuları konuldu ve araçlar durma noktalarını yerleştirildi. Geçtiğimiz günlerde "İstanbul'da hava daha da soğumak üzere. Her geçen saat daha fazla üşüyeceğiz. Sıkı giyinelim. Akşam önemli bir işimiz yoksa dışarı çıkmamaya çalışalım..." açıklamasında bulunarak İstanbul'da yağacak kar yağışını doğru tahmin eden Ünlü Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunarak kar yağışının yurdu etkisi altına alacağını söyledi.

fgngfn-18.jpg

O TARİHTEN SONRA DİKKAT

Henüz netleşmeyen bir karlı sistemin var olduğunu belirten Kerem Ökten, takipte olduklarını belirterek, "Önümüzdeki süreci tüm Türkiye için bir değerlendirelim. 3 gün boyunca lodos ile havalar ısınacak. 24 Ocak'a kadar devam. Sonra havalar soğumaya başlayacak. Ay sonu gücü ve etki alanı henüz netleşmeyen bir karlı sistem var. Takibini hep beraber yapacağız..." dedi.

b1.jpg

"BALKANLAR'DAN GELİYOR, TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK"

Balkanlar'dan gelecek olan karın tüm Türkiye'yi etkisi altına alacağını belirten Kerem Ökten, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa modeli büyük bir karlı sistemin temelini attı. Bu sefer gelecek olan karlı sistemin ilk olarak Balkanlara inme ihtimali yüksek olduğundan Ülkemizin tamamı etkilenebilir. Geçen seneki gibi Karadeniz üzerinden gelmiyor. Balkanlara inince Tüm Türkiye faydalanabiliyor..."

b2.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

17 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

h1.jpg

18 OCAK 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h2.jpg

19 OCAK 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h3.jpg

20 OCAK 2023 CUMA GÜNÜ

h4.jpg

21 OCAK 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (53)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
53 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN