Böyle ilan 5 yılda bir gelir! KPSS'siz, sınav şartsız 9.900 TL maaşla personel alımı başladı

Böyle ilan 5 yılda bir gelir! KPSS'siz, sınav şartsız 9.900 TL maaşla personel alımı başladı

İş arayan vatandaşların ilk adresi İŞKUR olurken açık iş ilanları da merak ediliyor. İŞKUR sistemine kayıt yaptıran vatandaşlar kendi şartlarına uygun ilanlara başvuruda bulunabiliyor. Yayınlanan son ilanlar kapsamında mühendis, şoför, işçi, muhasebeci gibi pek çok farklı kadrolarda alımlar başladı. İşte İŞKUR ilan detayları…

Personel alımları devam ederken İŞKUR 120.000'e yakın açık iş ilanını yayınladı. Özel sektörde iş alımları devam ederken 2023 yılının ilk 2 aylık döneminde en fazla yerleştirme yapılan sektör imalat olarak belirlendi. Meslek dallarına bakıldığında ise özel güvenlik görevlisi, konfeksiyon işçisi ve garson gibi alanlarda alım yapıldığı görülmektedir. İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlar araştırılmaya devam ediyor. İşte İŞKUR ilan detayları…

İŞKUR YENİ İLANLARI YAYINLADI

Özel sektörde personel alımları hız kesmeden devam ederken açık işlerin sayısı da 105.000'e kadar yükseldi. Teşvik programları ile birçok kişinin dikkatini çeken İŞKUR iş arayan vatandaşların da ilk tercihi oluyor. Özel sektörde gerçekleştirilen alımlar devam ederken işe alımlarda 21.194 beden işçisi alımı yapılacağı belirtildi. Bununla birlikte 3.355 temizlik görevlisi, 2.356 makineci, 2.181 satış danışmanı, 2.106 gazaltı kaynakçısı alımı yapılacağı duyuruldu.

iskur-personel-1.jpg

İMALAT SEKTÖRÜ İLK SIRAYA YERLEŞTİ

2023 yılı başından itibaren gerçekleştirdiği projeler ile sık sık gündemde yer alan İŞKUR üzerinden yerleştirilen personel sayısı 215 bine yükseldi. İlk 2 ay içerisinde gerçekleştirilen istihdam sayısı 147.040 olarak açıklandı.

Ocak ve şubat dönemleri baz alındığında en fazla yerleştirme yapılan sektör imalat olarak kayıtlara geçti. Mesleklere göre bakıldığında ise özel güvenlik görevlisi, konfeksiyon işçisi ve garson alımlarının ilk 3'e yerleştiği görülmektedir.

iskur-ilanlari.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İş arayan vatandaşlar İŞKUR üzerinden başvuru işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyor. İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen başvurular kapsamında vatandaşların ilk önce sisteme kayıt olması gerekmektedir. Daha sonra sistem üzerinden verilen açık ilanlara başvuruda bulunabilir.

iskur-basvuru.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI 42.500 PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek olan 2 personel alımları için 42.500 kişilik kontenjan belirlendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama kapsamında hemşire, ebe, sağlık lisansyeri, sağlık teknikeri gibi birçok branştan alım yapılacağı belirtildi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan ikinci alımlar için adaylardan KPSS puan şartı isteniyor.

iskur-odeme.jpg

42.500 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk Etap personel alımlarının ardından 85.000 personel alımı için 42.500'ünün yapıldığını belirtti. Kalan yarısı için de hızlı bir şekilde alımların yapılacağını belirten Bakan Koca, "KPSS ile 6.069 hemşire, 1.530 ebe, 1.494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21.709 sağlık teknikeri olmak üzere, toplam 31.600 sözleşmeli sağlık personeli ve ayrıca 10.900 sürekli işçi istihdam edilecektir." sözlerini dile getirdi.

iskur-personel-alimi.jpg

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURULARI NEREYE YAPILIR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2. etap personel alımları için başvuru kılavuzlarının İŞKUR ve ÖSYM'ye gönderildiğini açıkladı. Sağlık Bakanlığı 2 Etap alımları çin başvuruların İŞKUR üzerinden alınması planlanıyor. Ancak bakanlık tarafından yapılan açıklamalar kapsamında ilan detayları da belli olacak.

iskur-personel.jpg

MESLEK AÇIK İŞ SAYISI

Abone İşleri Memuru 1
Acil Tıp Teknisyeni 15
Açık Hava Depo Görevlisi 8
Açkı Ve Polisaj Tezgahı Operatörü-Metal İşçiliği 57
Ağaç Biçme Makinesi Operatörü (Hızarcı-Keresteci) 21
Ağaç Değerlendiricisi 3
Ağaç Emprenye İşçisi 4
Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi 1
Ağaç İşleri Teknikeri 6
Ağaç İşleri Teknisyeni 5
Ağaç Oymacısı/Ahşap Oymacısı 2
Ağaç Palet İmalatçısı 24
Ağartma Ve Pişirme Makinesi Operatör (Kasar) 2
Ağır Vasıta Tecrübe Sürücüsü 10
Ağız ve Diş Sağlığı Sağlık Teknikeri 3
Ağız ve Diş Sağlığı Teknisyeni 2
Ahırcı (Hayvan Bakan Ve Ahırları Temizleyen) 1
Ahşap Ambalaj İşçisi 3
Ahşap Boyama ve Vernikleme Elemanı 54
Ahşap Doğrama CNC Makinesi Operatörü 15
Ahşap Doğrama İmalatçısı 12
Ahşap Ev İmalatçısı 2
Ahşap İskeletçi 35
Ahşap İşleme CNC Makinesi Operatörü 32
Ahşap İşleme Makineleri Operatörü 21
Ahşap Kapı İmalatçısı 41
Ahşap Kaplama Pres Operatörü 11
Ahşap Kenar Bantlama Makinesi Operatörü 42
Ahşap Mobilya İmalat Nezaretçi Ustabaşı 4
Ahşap Mobilya İmalat Ustası 280
Ahşap Mobilya İmalatçısı 234
Ahşap Montaj Elemanı 31
Ahşap Süslemecisi 5
Ahşap Şekillendirmeci 15
Ahşap Tornacısı 1
Ahşap Yat Ve Tekne Yapımcısı 4
Ahşap Yer Döşemecisi 1
Aile Danışmanı 1
Akaryakıt İstasyon Sorumlusu 4
Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 448
Akaryakıt ve Otogaz İkmal ve Dolum Elemanı 5
Akrilik İplik Üretim İşçisi 3
Akrilik Tezgah Ustası 22
Akrobat 11
Aksesuar Şefi (Tekstil) 2

Akıllı Bina Otomasyon Sistemleri Bakım Onarımcısı 1

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN