Bu şehirlere gidenlerin ciğerleri açılıyor! Dünyanın en temiz havasına sahip 8 şehri: Listede o ilimiz de var

Bu şehirlere gidenlerin ciğerleri açılıyor! Dünyanın en temiz havasına sahip 8 şehri: Listede o ilimiz de var

Dünyanın en temiz havasına sahip şehirler açıklandı! Bu şehirlere gidenlerin ciğerleri bayram edecek! Listeye Türkiye'den de bir il katıldı! İşte dünyanın en temiz havasına sahip 8 şehri...

Dünya genelinde hava kirliliği endişe verici bir sorun olmaya devam ederken, bazı şehirler berrak gökyüzü ve temiz havasıyla öne çıkıyor. Sağlık ve çevre bilincinin arttığı günümüzde, en temiz hava kalitesine sahip şehirler, sadece güzellikleriyle değil, aynı zamanda yaşayanların sağlığına duydukları önemle de biliniyor.

DÜNYANIN EN TEMİZ HAVASINA SAHİP 8 ŞEHİR

zurih.webp

İşte dünyanın en temiz hava kalitesine sahip şehirleri:

  1. Zürih, İsviçre: Dünyanın en temiz havaya sahip şehri olan Zürih, yıllık 0,51 µg/m3 PM2.5 seviyesiyle öne çıkıyor.

  2. Reykjavik, İzlanda: İzlanda'nın başkenti Reykjavik, yıllık 1,9 µg/m³ PM2.5 seviyeleriyle temiz havasıyla dikkat çekiyor.

  3. Launceston, Tazmanya: Avustralya'nın Tazmanya adasındaki Launceston, yıllık PM2.5 seviyeleri yaklaşık 3.68 µg/m3 ile hava kirliliğinin en az olduğu bölgelerden biri.

  4. Honolulu, Hawaii: Hawaii'nin başkenti Honolulu, turizm merkezi olmasına rağmen dünyanın en temiz havasına sahip şehirlerden biri olarak öne çıkıyor. Yıllık PM2.5 seviyesi 4.04 µg/m3 civarında.

honolulu.jpg

5. Bergen, Norveç: Norveç'in renkli kasabası Bergen, dünyanın en iyi hava kalitesine sahip şehirlerinden biri. Yıllık PM2.5 seviyeleri yaklaşık 4.39 µg/m3.

6. Wollongong, Avustralya: Avustralya'nın sahil şehri Wollongong, nefes kesici manzaralarının yanı sıra temiz hava kalitesiyle de biliniyor. Yıllık PM2.5 seviyeleri yaklaşık 4.51 µg/m3.

7. Trondheim, Norveç: Norveç'in bir diğer temiz şehri Trondheim, düşük PM2.5 seviyeleriyle yılda yaklaşık 4,77 µg/m3 değerine sahip.

bursa.jpeg

8. Bursa, Türkiye: Marmara'nın gelişmiş şehirlerinden Bursa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme Merkezi'ne göre Türkiye'nin en temiz havasına sahip ili olarak dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN