Bugün otobüse binecekler dikkat, "ücretsiz" oldu! Otobüse binenler tek kuruş ödemeyecek

Bugün otobüse binecekler dikkat,  "ücretsiz" oldu! Otobüse binenler tek kuruş ödemeyecek

Toplu taşıma kullanan vatandaşların yüzünü güldüren açıklama geldi. Kimsenin cebinde tek kuruş para çıkmayacak. 6 Ekim 2023 tarihinde otobüs seferlerinin ücretsiz olduğu bildirildi. İşte tüm detaylar…

İstanbul'da toplu taşıma kullanacak vatandaşlar sevinçten havalara uçuyor. Sabah saatlerinde otobüse binmek için evinden çıkanlar eline ulaşım kartına atması ile birlikte sevindiren haberi aldı. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 6 Ekim 1923 tarihinde İstanbul'un düşman işgalinden kurtardı. Türkiye'nin büyük bir dönüm noktası olan işgal her yıl 6 Ekim tarihinde coşkuyla kutlanıyor. Bu tarihi yad etmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi sevindiren açıklamayı yaptı. İşte tüm detaylar…

OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

İstanbul'da yaşayan milyonlarca vatandaş sabah saatlerinden aldığı haber sevinçten havalara uçtu. Bugün İstanbul'da otobüs kullanacak vatandaşlar saat 23.59'a kadar ücretsiz kullanım sağlayabilecek. İETT tarafından yapılan açıklamada 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu nedeniyle toplu taşımanın ücretsiz olduğu açıklandı.

iett.jpg

Konu hakkında yapılan açıklama doğrultusunda Adalar elektrikli hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları,139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarda ücretsiz ulaşımın geçerli olmadığı bildirildi.

HANGİ ULAŞIM ARAÇLARI ÜCRETSİZ OLDU?

6 Ekim 2023 tarihinde toplu taşıma kullanacak vatandaşlar metro, metrobüs, Marmaray gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz kullanabilecek. Her yıl kutlanan 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu bu yılda coşkuyla kutlanıyor. Bu kapsamda toplu taşımayı kullanacak vatandaşlar ücret ödemeden ulaşımını sağlayabilecek.

24-kasimda-ulasim-ucretsiz-mi.jpg

6 EKİM RESMİ TATİL Mİ?

6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu resmi tatil olarak kutlanmamaktadır. 6 Ekim'de okullar ve kamu kurumları açık olacaktır.

İSTANBUL'UN KURTULUŞU ANLAM VE ÖNEMİ

30 Ekim 1918 tarihinde Mondros Ateşkes Antlaşması'nı imzalayan İtilaf Devletleri anlaşmaya güvenerek 13 Kasım 1918 tarihinde Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a giriş yaptı. İşgal fiilen gerçekleşmiş olurken 16 Mart 1920 tarihinde resmi bir işgal olarak kayıtlara geçti.

istanbul-toplu-tasima.jpg

4 yıl 10 ay 23 gün boyunca devam eden işgalin ardından 24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması ile birlikte 23 Ağustos 1923'ten itibaren İtilaf Kuvvetleri İstanbul'dan ayrıldı. 4 Ekim 1923 tarihinde son İtilaf Birliği de Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir tören ile Türk bayrağını selamladıktan sonra İstanbul'dan ayrıldı. 6 Ekim 1923 tarihinde Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a giriş yaparken şehirde özgürlüğüne kavuştu. Bu nedenle her yıl 6 Ekim tarihi İstanbul'un kurtuluş günü olarak kutlanmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN