Çalışanlar araştırdı e-devlet yanıtladı! Emekli olunca ne kadar maaş alacaksınız? İşte sorgulama ekranı…

Çalışanlar araştırdı e-devlet yanıtladı! Emekli olunca ne kadar maaş alacaksınız? İşte sorgulama ekranı…

Milyonlarca çalışanın aklındaki tek soru emekli olduğunda ne kadar maaş alacağı oluyor. Çalıştığı süre boyunca farklı maaş alan milyonlarca çalışan emekli olduğunda da farklı maaşlara sahip oluyor. Peki, siz emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacaksınız? İşte emekli maaş sorgulama ekranı…

Çalışan milyonlarca vatandaşın maaş hesaplaması artık e-devlet üzerinden yapılabilmektedir. Yeni zam oranları ve güncellenen sistem ile birlikte emekli maaşını öğrenmek isteyenler basit bir yöntem ile e-devlet sistemi üzerinden akıllardaki tüm soruların yanıtını öğreniyor. 3600 prim gününü doldurarak emekli olan çalışanların ne kadar maaş alacağı belli oldu. Peki, siz emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacaksınız? İşte emekli maaş sorgulama ekranı…

EMEKLİ MAAŞ NASIL ÖĞRENİLİR?

Çalışma hayatını sonlandırılması ile birlikte çalışanların ne kadar emekli maaş alacağı merak ediliyor. Emekli maaşını öğrenmek isteyen çalışanlar e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazdıktan sonra SGK'lılar için "4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama" sekmesinin işaretlenmesi gerekmektedir.

para-hesap.jpg

BAĞ-KURLULAR EMEKLİ MAAŞINA NASIL ÖĞRENİR?

Bağ-Kurlu olan çalışanlar için emeklilik maaşı hesaplama sistemi üzerinden e-devlet'e giriş yapılması ile birlikte "4B Emekli Aylığı Hesaplama" seçeneği üzerinden sonuçları öğrenebilirsiniz. Bağ-Kurlular 5400 günü doldurduktan sonra alacakları olası emeklilik maaşını görüntülemektedir.

Burada açılan pencere üzerinden sektör, bakmakla yükümlü olan kişi gibi detaylar işaretlendikten sonra hesaplı butonuna tıklayarak emekli maaş, ek ödeme tutarı, aylık ve yıllık ortalama kazançlar ile birlikte aylık bağlama oranları ve prim gün sayısı detayları görüntüleniyor.

e-devlet-2.jpg

AYLIK BAĞLANMA PRİM ORANI NEDİR?

Emekli maaşına etkileyen önemli detaylar arasında yer alan aylık bağlanma oranı, her yıl 2 puan artmaktadır. Aylık bağlanma oranını yüksek tutmak için primlerin yüksek olması da önemli bir detaydır.

Primlerin yüksek olması ise emekli maaşını etkileyen en büyük faktörler arasında yer alıyor. İşverenlerin asgari ücret üzerinden prim ödemesi durumunda gerçek maaş üzerinden prim yatırılması talebinde bulunulması gerekiyor.

Aylık bağlanma oranını arttırmak için de uzun bir çalışma sürecine ihtiyaç duyuluyor. 10 yıl çalışan bir kişi için aylık bağlanma oranı 20 olurken bu oran yılda 2 puan artış göstermektedir.

Çalışma hayatında ikinci bir işi tercih eden kişiler içinde SGK prim ödemesi yapılmalıdır. Bu ödemeler ise prim miktarındaki artışa göre yüksek bir emeklilik maaşı sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN