CHP'de çifte kriz: Çaycuma adayı rest çekti, Şahinbey adayı çekildi

CHP'de çifte kriz: Çaycuma adayı rest çekti, Şahinbey adayı çekildi

31 Mart yerel seçimleri için kesin aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslimine kısa süre kala CHP'nin Çaycuma ve Şahinbey belediye başkan adayları ilçe yönetimleriyle tartışma yaşadı.

CHP'de Zonguldak Çaycuma Belediye Başkan adayı Bülent Kantarcı, "Mevcut ilçe yönetimiyle seçime girmem söz konusu değildir" diyerek rest çekti. CHP Şahinbey Belediye Başkan adayı Sezgin Sönmez ise adaylıktan çekildi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediye meclis üyesi listesinin onaylanmamasına tepki gösterdi. 

Listeyle ilgili açıklamada bulunan başkan Kantarcı, "15 Şubat 2019 tarihinde seçilebilecek sıralardaki meclis adaylarını CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ile belirlediklerini ifade ederek, "16 Şubat 2019 tarihince ilçe başkanımız Akyol, listenin yönetim kurulu tarafından reddedildiğini tebliğ etti. Bu durumda mevcut CHP ilçe yönetimi ile seçime girmem söz konusu değildir" dedi.

ŞÖNMEZ: ÖRGÜTTEN ENERJİ ALAMADIM

CHP Karacabey ilçe yönetimi istifa etti: Detaylı açıklamayı 31 Mart sonrasında yapacağız Gaziantep'te ise CHP'nin Şahinbey Belediye Başkan adayı Sezgin Sönmez adaylıktan çekildi. 

Sönmez, çalışma arkadaşlarından, örgütten enerji alamadığını, enerji düşüklüğü gördüğünü belirtti.

Bunun partisine zarar verebileceğini düşündüğünü dile getiren Sönmez, bu nedenle adaylıktan çekildiğini belirtti.

Sönmez'in, adaylıktan çekilmesinin ardından CHP'nin Şahinbey'de kimi aday göstereceği merak konusu.

CHP'nin yeni adayı yarına kadar belirleyip, İl seçim Kuruluna listeyi teslim etmesi gerekiyor.

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN