CHP'den YSK Başkanı'nın adaylık açıklamasına sert tepki: Koltuk uğruna atmayacağı takla kalmadı

CHP'den YSK Başkanı'nın adaylık açıklamasına sert tepki: Koltuk uğruna atmayacağı takla kalmadı

CHP Sözcüsü Öztrak, YSK Başkanı Akkaya'nın "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı konusunda çalışma yaptırdığı açıklamalarına tepki gösterdi. Öztrak, "YSK Başkanı'nın koltuk uğruna atmayacağı takla kalmadı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı konusunda çalışma yaptırdığı açıklamalarına tepki gösterdi. YSK Başkanı Akkaya, "Bu konuyu anayasa hukukçusu olan, güvendiğim bir arkadaşımla istişare ettim. Araştırdık. Bir kanaatim var. Görüşüm oluştu" demişti. Bu konuda görüşünün ne olduğunun sorulması üzerine Akkaya, Erdoğan'ın adaylığı konusunun YSK’nın önüne gelme ihtimali bulunduğunu belirterek, açıklaması halinde "ihsas-ı rey" olacağını kaydetmişti. Akkaya'nın açıklamalarının ardından Öztrak, "YSK Başkanı'nın koltuk uğruna atmayacağı takla kalmadı" ifadelerini kullandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Toplantısının ardından konuşan Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Öyle anlaşılıyor ki, Yüksek Seçim Kurulu Başkanının koltuk uğruna atmayacağı takla kalmadı. Açık ve net, bu açıklamaları yapan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı, o koltuğu bir an önce boşaltılmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN