CHP'li Tanrıkulu'ndan çarpıcı rapor: Aralık ayında 227 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi

CHP'li Tanrıkulu'ndan çarpıcı rapor: Aralık ayında 227 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun hazırladığı rapora göre, aralık ayında 227 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. Ayrıca 6’sı cezaevinde olmak üzere 380 işkence olayı yaşandı. İşkence görenlerden 2’si çocuktu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, aralık ayına ilişkin ‘Hak İhlalleri Raporu’nu bugün açıkladı. Rapora göre; aralık ayında, 3’ü cezaevinde, 3’ü resmi ihmal sonucu olmak üzere 227 kişinin yaşam hakkı ihlal edildi. Aralık ayında, 86’sı cezaevinde olmak üzere 380 işkence olayı yaşandı. İşkence görenlerden 2’sinin çocuk olduğu belirtildi.

Aralık ayında 29 eylem ve etkinliğe kolluk güçleri müdahale etti. 7 eylem ve etkinlik yasaklandı. Eylem ve etkinliklerde 393 kişi gözaltına alındı. 73 kişi, katıldığı eylem ve etkinlik nedeniyle açılan davalarda mahkum oldu.

5 GAZETECİ GÖZALTINA ALINDI

Aralık ayında 5 gazeteci gözaltına alındı, 2 gazeteci tutuklandı, 5 gazeteciye dava açıldı, 2 gazeteci daha önce açılan davalarında mahkum oldu, 4 gazeteci saldırıya uğradı. 44 internet haberine erişim engeli kararı verildi. Düşünce ve ifade özgürlüğünü kullandığı için 17 kişi hakkında soruşturma açıldı, 23 kişi tutuklandı, 9 kişi de hakkında açılan davalarda mahkum oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN