Çiftlik Bank kurucusunun neden teslim olduğu ortaya çıktı

Çiftlik Bank kurucusunun neden teslim olduğu ortaya çıktı

Binlerce kişiyi dolandıran ve yurt dışına kaçan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın Brezilya'da teslim olmasına ilişkin görüşlerini paylaşan Gazeteci Saymaz, "İhtimal o ki parası bitti" dedi. Aklını kurcalayan başka bir şey daha olduğunu belirten Saymaz, "Acaba iki kardeş arasında anlaşmazlık mı var?" sorusunu gündeme getirdi.

Binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, Brezilya Sao Paulo'da teslim oldu. Dün akşam bir video yayınlayan ve Türk yargısına teslim olacağını belirten Aydın'ın kaçtıktan sonra neden böyle bir karar aldığı ise merak konusu oldu.

Aydın, yayınladığı videoda "O süreçte şirketin çok fazla büyümesi, etrafındaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden sizler gibi ben de mağdur oldum" diyerek kendisinin masum olduğunu ileri sürmüştü.

Aydın’ın avukatı Şehmus Uluç ise yaptığı açıklamada “Müvekkilim Mehmet Aydın kendi hür iradesiyle teslim olmuştur. Gerekli basın açıklamasını kendisi yapacaktır. Avukatlık sürecini de biz takip edeceğiz” diyerek konuya ilişkin detay paylaşmadı.

'İKİ KARDEŞ ARASINDA ANLAŞMAZLIK MI VAR?'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Halk TV canlı yayınında Can Coşkun'un Haber Masası programına bağlanan Gazeteci İsmail Saymaz, "Mağdur ve masum olduğunu düşündüğü için "Beni Türk hakimlerine emanet ediniz" diyerek koşarak geldiğini düşünmüyorum. İhtimal o ki parası bitti. Benim kanaatim o" dedi.

Ayrıca Saymaz aklına gelen başka bir ihtimal daha olduğunu belirterek "Kafamı kurcalayan başka bir ihtimal daha var. Aranan sadece kendisi değil, kardeşi Fatih Aydın da aranıyor. O da onunla beraber Brezilya'daydı. Onu orada bıraktı. Acaba iki kardeş arasında anlaşmazlık mı var?" sorusunu gündeme getirdi.

'YARGILANDIĞI SUÇLARA 2019'DA İNFAZ İNDİRİMİ GELDİ'

Saymaz, konuya ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

"Acaba Mehmet Aydın şöyle bir plan mı yaptı... İşlediği suçlar 2018'in mart ayından geriye doğru sıralanıyor. Sonrasında herhangi bir suç işlemiş değil. O tarihte şirketlerine el koyulmuş ve kayyum atanmıştı. Bu bizi nereye götürür? 2019 yılındaki af yasasına götürür. 2019 yılında Mehmet Aydın'ın yargılandığı suçlarda infaz indirimi geldi. Bu önemli. Geldiğinde yatacağı süre bence 1-2 yıl yatmaz. Zaten bizde hırsızın, dolandırıcının uzun süre yattığı nerede görülmüş."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN