Çikolata, süt, su devi markadan ‘kapatma’ kararı! 157 yıldır zirvedeydi

Çikolata, süt, su devi markadan ‘kapatma’ kararı! 157 yıldır zirvedeydi

Süt ve çikolata markası devinden beklenmeyen üretim kararı çıktı. Filistin- İsrail savaşından dolayı üretimini durdurma kararı aldı. Ünlü İsviçre markası Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada en çok tercih edilen markalar arasındaydı. Çocuklar buna çok üzülecek.

Dev çikolata ve süt firması Nestle’den geçici üretim kararı çıktı. Tüm dünya ülkelerinde faaliyet gösteren firma İsrail’deki fabrikası için geçici kapatma kararı aldı. Nedeni ise ‘tedbir’ amaçlı. Bu kararı alan ilk büyük firma oldu.

İSRAİL’DE Kİ FABRİKASINI KAPATTI

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e saldırması sonrası başlayan savaş tüm dünyada protestolara neden oldu. Binlerce insan hayatı kaybederken Türkiye’de İsrail’e ait olan markalara da boykot edildi. Dünyaca ünlü süt ve çikolata markası Nestle’den de karar çıktı. İsviçre menşei firma İsrail’deki fabrikasını geçici olarak kapattı.

img-6684.jpeg

DÜNYA DEVİ İLK ADIMI ATTI

Nestle’nin bu kararı ilk olurken Perakende, sağlık hizmeti ve petrol şirketleri bölgedeki duruma ilişkin planlarını açıklarken diğer uluslararası paketli gıda üreticileri şimdiye kadar çatışmalar karşısında sessiz kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN