Cildinizi gören güzellik salonunuzu soracak! Mermer gibi cildin sırrı bulundu, bu maske yüzü pürüzsüz yapacak

Cildinizi gören güzellik salonunuzu soracak! Mermer gibi cildin sırrı bulundu, bu maske yüzü pürüzsüz yapacak

Pürüssüz bir cilt her kadının hayalidir. Ancak farklı etkenlerden dolayı yüzde siyah nokta, akne veya sivilce gibi rahatsız edici cilt sorunları belirebiliyor. Cilt sağlığınızı korumak için sağlıklı beslenmeye ve düzenli su tüketimine dikkat ediyorsanız bile bunlar yetersiz olmayabilir. Doğal ürünlerden yapılan maskelerle cilt bakımını destekleyebilir ve istediğiniz pürüzsüz cilde sahip olabilirsiniz. İşte, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz maske tarifleri...

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız cildinizi arındıracak maskeler kullanmalısınız. Bu maskeler düzenli kullanımda cildinizdeki gözenekleri temizleyecek ve nefes almasını sağlayacaktır. İşte, evinizdeki malzemelerden yapabileceğiniz yüzde yüz etkili maske tarifleri...

BAL, LİMON VE ZEYTİNYAĞI MASKESİ

bal-limon.jpg

C vitamini bakımından zengin olan limon, cildi ölü derilerden arındırıp peeling etkisi sağlar. Sivilce ile akne gibi sorunları gidermeye yardımcı olan c vitamini ayrıca renk açıcı etkisi ile de lekelerin açılmasını sağlar.

1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı limonu karıştırarak elde edeceğiniz maskeyi, haftanın 2-3 günü yüzünüze uygulayarak 20 dakika bekleterek yıkayabilirsiniz. Maskeyi yaptıktan sonra nemlendirici kullanmayı unutmayın.

DOMATES MASKESİ

domates-m.jpg

Gözenekleri temizleyerek sıkılaştıran domates maskesi, yaşlanma etkilerini minimuma indirmektedir. Pürüzsüz, parlak ve eşit renk tonlarına sahip cilde sahip olmak için bu maskeyi düzenli kullanmaya dikkat etmelisiniz.

1 tane domatesi rendeleyerek yüzünüze sürün. Kuruduğu zaman bol suyla yıkayın. Maskeyi haftada birkaç kere uygulayabilirsiniz.

YUMURTA BEYAZI VE BAL MASKESİ

yumurta-beyazi.jpg

Yumurta beyazı cildin kalitesini artırmada oldukça etkilidir. Ciltte oluşan birçok sorunu çözen yumurta beyazı özellikle aknelere iyi gelirken cildi de nemlendirir.

1 tane yumurta beyazına 1 kaşık bal ilave ederek karıştırın. Karışımı cildinize sürdükten sonra 15-20 dakika bekleyin. Maskeyi haftanın 2 günü yüzünüze uygulayabilirsiniz.

KAHVE TELVESİ MASKESİ

kahve-telvesi.jpg

İçtiğiniz kahvenin telvesini cildinize uygulayarak pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Kahvenizin dibinde kalan kahveyi yüzünüze masaj yapabilirsiniz. Böylelikle cildiniz ölü derilerden arınırken aynı zamanda yumuşaklık ve pürüzsüzlük de kazanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN