Erdoğan Şanlıurfa'da depremzedelere seslendi: Sizden bir yıl süre istiyorum

Erdoğan Şanlıurfa'da depremzedelere seslendi: Sizden bir yıl süre istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden etkilenen 10 il arasında olan Şanlıurfa'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "En zor günlerinde insanımızı aç açıkta bırakmamak, sahipsiz hissettirmemek adına gereken neyse hepsini yapıyoruz" diyerek, depremzedelerden evleri inşa edebilmek için 1 yıl süre istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen illere yapmış olduğu ziyaretlerine devam ediyor. Erdoğan bu kez, Şanlıurfa'dan halka seslendi.

Erdoğan, ev sahibi ve kiracı depremzedelere yapılacak olan yardımdan bahsederken, "Ev sahibi ve kiracıların tamamını kapsayacak şekilde 5 bin lira ile 2 bin lira arasında değişen kira destek programı oluşturduk" dedi.

Bunların yanı sıra Erdoğan, depremzedeler için yapılacak olan konutlar için bir yıl süre istedi.

Erdoğan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Tüm Şanlıurfalı kardeşlerime geçmiş olsun diliyorum. Millet olarak tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşadık. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilimizde çok ciddi yıkım ve can kaybına yol açtı.

Şu ana kadarki tespitlere göre 21 bin 848 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerde, 80 bin 104 insanımız da yaralı olarak kurtuldu. Şanlıurfa'da oturulamaz hale gelen 164 binada, 335 vatandaşımız maalesef şehadete yürüdü.

Deprem anından itibaren devletimizi tüm kurumları ile harekete geçirdik. Bakanlıklarımızın tüm birimlerini, polisi, askeri, jandarmasıyla güvenlik güçlerimizin tamamını hemen bölgeye yönlendirdik. Devletimizin samimi mücadelesini kimse inkar edemez.

'GEÇİCİ BARINMA MERKEZLERİNDE 1 MİLYON 100 BİN KİŞİ VAR'

Şanlıurfa'da perşembe itibarıyla arama kurtarma çalışmalarını tamamladık. Hasar tespiti kısa sürede sonuçlandırarak yeniden inşa ve ihya çalışmalarımıza başlayacağız. Ülkemizin dört bir yanındaki otellerimizde, yurtlarımızda yerler tahsis ettik. Halihazırda 460 bin vatandaşımız barınıyor.

Geçici barınma merkezlerinde 1 milyon 100 bin kişi var. Ev sahibi ve kiracıların tamamını kapsayacak şekilde 5 bin lira ile 2 bin lira arasında değişen kira destek programı oluşturduk. Evleri yıkılan veya oturulamayacak hale gelen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları ve taşınmaları için hane başı 15'er bin lira ödemede bulunacağız.

En zor günlerinde insanımızı aç açıkta bırakmamak, sahipsiz hissettirmemek adına gereken neyse hepsini yapıyoruz, yapacağız.

Ben sizlerden bir yıl süre istiyorum. Bir yıl içinde bu inşaları yapacağız, ihyasını da gerçekleştireceğiz. OHAL, afet bölgesi ve mücbir sebep uygulaması ile bölgenin her türlü ihtiyacını karşılayacak mekanizmaları kurduk.

MEB'e bağlı tüm okullardaki eğitime ara verme süresini 20 Şubat'a kadar uzattık. 10 ilimizdeki okullardaki tüm öğrenciler için ikinci dönem devam şartı aranmayacak. Ailelerine ulaşılamaya çocuklarımızın tedavisi ve koruma altına alınması çalışmalarını hassasiyetle yürütüyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN