Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çalışanlara kötü haber! Merakla bekleyen asgari ücretliler bu habere hiç memnun olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çalışanlara kötü haber! Merakla bekleyen asgari ücretliler bu habere hiç memnun olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çalışanları üzecek haber! Asgari ücretliler merakla bekliyordu! Bu haber asgari ücretli çalışanları hiç memnun etmeyecek! Asgari ücrette ara zam beklentisi hayal olacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katıldıktan sonra Türkiye'ye döndü. Dönüş yolculuğunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, asgari ücret zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"BİR KEZ VERİLECEK ZAMLA BU İŞ BİTER"

asgari-ucret.webp

Erdoğan, asgari ücretle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı çalışmaları olgunlaştırarak nihai bir tablo ortaya koyacağını belirtti. İşçi ve işveren temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından Bakan Işıkhan'ın kendisine neticeyi ileteceğini ifade eden Erdoğan, en uygun asgari ücretin belirlenmesi için tarafları mağdur etmeden adil bir sonuca ulaşmanın önemine vurgu yaptı. Asgari ücret zammının yılda bir kez yapıldığını hatırlatan Erdoğan, "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Bunun da sorumlusu birinci derecede Çalışma Bakanımız Vedat Işıkhan'dır. Biz vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyiz" ifadelerine yer verdi.

ENFLASYON KALICI BİR ŞEKİLDE DİZGİNLENECEK"

asgari-ucret-zam.jpg

Ayrıca, Erdoğan açıklamasının devamında yüksek enflasyona da değindi. Ekonomi yönetiminin enflasyonu kontrol altına almak için adımlar attığını belirten Erdoğan, bu adımların olumlu işaretler verdiğini ve enflasyonun yakında kalıcı bir şekilde dizginleneceğini ifade etti. Enflasyon sorununu çözeceklerini belirten Erdoğan, ekonominin güçlendirilmesi ve enflasyonla mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN